Foto:Renault

Izgleda da će neki od legendarnih modela francuskog proizvođača, za kojima mnogi i danas pate, dobiti novi život, ali sa električnim srcem.

Novi šef Renoa, Luka de Meo, oživeće neke od najprodavanijih modela iz bogate istorije francukog brenda, i to u formi električnih automobila.

Pročitajte i:

Uskoro će objaviti i tačnu strategiju koja će biti fokusirana na nove proizvode, sa posebnim osvrtom na Renoovu prošlost.

Kako je izjavio, on želi da se osloni na korene francuskog brenda, i želi da otkrije električne verzije legendarnog Renault 4, malog modela koji je predstavljen 1960. godine, o kome više možete pročitati ovde.

Foto:Renault

Ovo je Renault e-Plein Air, koncept električnog automobila, baziran na Renault 4 modelu, koji je 2019. prikazan javnosti.

Osim “četvorke”, kako je rečeno, Reno planira da oživi još jedan popularni model iz 80-ih i 90-ih godina prošlog veka, a reč je o legendi Renault 5.

Foto:Renault

“Luka je vrlo fokusiran na nove proizvode i njegov strateški plan sigurno će obuhvatiti razvoj ova dva modela u novom izdanju”, izjava je jednog od izvora Rojtersa.

Uz druge Reno brendove, grupa će takođe predstaviti i tri nova električna modela koja će biti deo Alpine sportskog odeljenja.

Jedan od ciljeva kompanije biće i da razvrstaju brendove i jasno im odrede identitete, što uključuje povoljni brend Dačija, ali i rusku Ladu.

Saznajte još:

Takođe, fokus će biti na razvoju manjeg broja modela, ali koji moraju da budu profitabilni, pogotovo u kompakt klasi, a čak se pominje mogućnost prekidanja proizvodnje nekih modela.

Izvori su još ranije potvrdili Rojtersu da kraj može doći za pojedine poznate modele koji se slabo prodaju, poput Renault Espace minivena.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare