Prvi put: „Automobil godine“ u Nemačkoj model iz Japana

Auto 17. nov. 202013:14
Podeli:
Foto: Honda

Prvi potpuno električni model iz Honde za Evropu, “honda E” , dobio je titulu „Nemačkog automobila godine 2021“, što je ujedno i prvo vozilo japanskog brenda kojem je to pošlo za rukom. Automobil je takođe pobedio u kategoriji „Nova energija“.

Ovo je poslednja u nizu prestižnih nagrada koje su dodeljene “hondi E” nakon njenog lansiranja u proleće 2020, uključujući i uspeh sa nagradama Red Dot Design, o čemu je naš portal već pisao.

Nagrade za „Nemački automobil godine“ dodeljuje žiri sačinjen od vodećih nemačkih automobilskih novinara. Ovo telo testira i ocenjuje najnovije automobile, rangira ih prema njihovoj upotrebljivosti, voznim karakteristikama, relevantnosti za tržište i nivou inovativnosti.

Foto: Honda

Pobednici iz pet kategorija (Kompakt, Premijum, Luksuz, Nova energija i Performanse), potom se upoređuju kako bi se odredio sveukupni pobednik.

Foto: Honda

Reakcije korisnika i medija na malu, električnu i gradsku ”hondu E”, otkad je prvi put prikazana, bile su u ogromnoj većini pozitivne. Model je primer proizvoda sa jedinstvenim dizajnom, koji koristi najnoviju tehnologiju i naprednu inteligentnu povezanost kako bi vlasnici ostali u vezi sa svojim svakodnevnim životom.

Foto: Honda

Poslednja nagrada u nizu dolazi posle zapaženih uspeha i priznanja širom Evrope. Model se već okitio titulama : „Britanski najbolji automobil“ za 2020. i u kategoriji „Najbolja automobilska tehnologija“, i nedavno je nazvan „Malim gradskim automobilom godine“ na dodeli News International Motor nagrada za 2020.

Foto: Honda

Saznajte još:

U Nemačkoj je dobio i nagradu EuroCarBody 2020 od Automobilskog kruga, pridodavši je tituli Nemačkog automobila godine, samo nekoliko meseci po dobijanju dve prestižne nagrade Red Dot za izuzetan dizajn, uključujući i počast „Najbolji među najboljima 2020“. “Honda E” je otad izložena u svetski čuvenom Muzeju Red Dot dizajna u Esenu, u Nemačkoj.

Lansirana početkom ove godine, čini važan model u Hondinoj misiji da u potpunosti elektrifikuje svoje glavne modele do 2022.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar