Mulsanne
Ilustracija Bentley Mulsanne, Foto: Bentley

Salon automobila Bramley Motor Car u Engleskoj, prodaje izvrsno očuvani Barnato Bentley Mulsanne, male kilometraže, čija je prethodna vlasnica bila engleska kraljica.

Luksuzni automobil povučen je iz kraljičinog voznog parka 2015. godine i prešao je tek nešto više od 4.000 kilometara, prenosi N1.

Činjenica da se u Bentliju vozila kraljica povećava mu cenu. Sličan automobil kojim se Elizabeta Druga vozila tek povremeno, nudi se za 80.000 funti, a ovaj bi okvirno mogao da dosegne i iznos od 200.000 funti.

Mulsanne
Ilustracija Bentley Mulsanne, Foto: Bentley

Direktor marketinga salona Bramley, Džek Morgan Džouns je kazao da im se „posrećilo jer su do sada u prodaji imali nekoliko kraljevskih automobila.

„Prošle godine smo prodali Range Rover u kome je princ Filip vozio američkog predsednika Baraka Obamu za vreme njegove posete Britaniji“.

Kraljičin Bentli je jedinstven, ali se u osnovi ne razlikuje od ostalih sličnih Mulsanne modela, osim što ga je vozilo Njeno kraljevsko veličanstvo.

Mulsanne
Foto: Bentley

Kraljica u sklopu aktuelnog voznog parka Bakingemske palate navodno poseduje tri Rols Rojsa, tri Mercedesa i dva Bentlija, ali ima još nekoliko voznih parkova na njenim ostalim imanjima.

Bentli koji je ponuđen na prodaju kraljica je koristila za prevoz po glavnom britanskom gradu između 2013. i 2015. godine.

Jedinstven je jer je dugačak pet i po metara, što je metar više od standardnog Bentlija ovog tipa i nikad nije imao registarsku tablicu.

Mulsanne
Ilustracija Bentley Mulsanne, Foto: Bentley

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare