Foto: Porsche

Porsche Taycan Turbo S najbrži je serijski električni automobil na legendardnoj stazi Nirburgring, jer je sa vremenom od 7 minuta i 33 sekunde, 2 sekunde brži od Tesle Model S Plaid.

Čak i pre zvaničnog predstavljanja, Porsche Taycan je postavljao rekorde. U avgustu 2019. godine, Turbo verzija obišla je krug na Nirburgringu za 7 minuta i 42 sekunde, što je bio rekord za serijske električne automobile. Međutim, u septembru 2021. Tesla Model S Plaid preuzela je tron sa vremenom od 7 minuta i 35 sekundi. Ipak, nemački brend je uspeo da vrati titulu najbržeg električnog automobila sa verzijom Turbo S.

I to ne bilo kakav Taycan Turbo S, već model opremljen sa novim performantnim paketom i sistemom dinamičke kontrole šasije (PDCC). Ukoliko se zanemare trkačka sedišta i sigurnosni kavez koji su obavezni prilikom pokušaja obaranja rekorda, ovaj električni automobil je u potpunosti fabrički i čak ima istu težinu kao modeli koje možete videti u salonima. Vozač je bio Lars Kern, a Porsche Taycan Turbo S je 20,8 kilometara dugačku stazu obišao za 7 minuta i 33 sekunde, što je za dve sekunde brže od dosadašnjeg rekorda koji je bio u vlasništvu Tesle.

Ukoliko niste upoznati sa performantnim paketom, radi se o novim 21-inčim točkovima sa Pirelli P Zero Corsa pneumaticima, dok je kontrola šasije dobila softversko unapređenje. Kupci mogu da naruče Taycan Turbo S sa ovim unapređenjem, ali za sada samo u Nemačkoj.

Foto: Porsche

I dok je Taycan Turbo S uspeo da pobedi Teslu Model S Plaid, to ne znači da je najbrži električni automobil na Nirburgringu. NIO EP9 je obišao krug za svega 6 minuta i 45 sekundi u maju 2017. godine, ali se ovaj model ne računa kao serijski jer je proizvedeno svega 16 komada. Isto važi i za unikat Volkswagen ID. R i njegovo neverovatno vreme od 6:05 u junu 2019.

Bonus video: Šumadija, Porsche i 5.200 konjskih snaga u jednom danu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)