Pogledajte prvi snimak Michelinove gume koja ne može da se probuši

Auto 20. sep. 202110:06 > 23:48
Podeli:
Uptis, guma Michelin
Foto: Michelin

Čast da snimi prvi video dobio je YouTuber Mr. JWW, koji je pritom i razgovarao sa Cyrillom Rogetom, direktorom za odnose sa javnošću Michelina.

Proizvođač guma, Michelin, radi na gumama koje su otporne na bušenje još od 2005. godine i približava se trenutku kada će započeti proizvodnja njihovih guma koje nisu punjene vazduhom.

Kako piše Revija HAK, kompanija je po prvi put testirala svoje nove gume na električnom vozilu, Miniju Electric i to u javnosti.

Čast da prvi snimi video dobio je YouTuber Mr. JWW, koji je pritom i razgovarao s Cyrillom Rogetom, direktorom za odnose sa javnošću Michelina. Kako izgleda vožnja na ovim gumama, pogledajte u video snimku:

Jedinstveni sistem guma otporan na probijanje (UPTIS) je guma koja, zahvaljujući svom jedinstvenom dizajnu, ne zahteva punjenje vazduhom, niti se buši. Uptis kombinuje aluminijski točak i ima fleksibilnu nosivu strukturu izrađenu od plastike ojačane staklenim vlaknima (GFRP).

Uptis, guma Michelin
Foto: Michelin

Početak prodaje ovog pneumatika očekuje se oko 2024. godine.

Što se tiče inovacija na planu automobilskih guma, naša redakcija je pre nekoliko dana posetila Nemačku gde je Continental kompanija predstavila potpuno novi pneumatik SportContact 7. Kako se ova guma ponaša na stazi Contidrom, pročitajte ovde.

Bonus video: Kad se ložiš na Mercedes, pa ga napraviš od drveta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar