VW Buba iz Šapca je „sarajka“ sa kalifornijskim pečatom

Oldtajmer 16. maj. 202115:02 > 26. nov. 2021 12:13
Podeli:
oldtimer, buba, vw
Foto: Miloš Nikodijević

Ljubav prema oldtajmerima nemačke proizvodnje često se vezuje za Šabac, grad sa velikom automobilskom tradicijom. Kult Volkswagena u ovom gradu proslavlja se svakog leta na Bubijadi, manifestaciji koja okuplja zaljubljenike u Bube i druga vazdušno hlađena vozila iz Volfsburga. Zahvaljujući Bubijadi, u Šapcu smo tokom godina upoznali mnoge vlasnike zanimljivih i jedinstvenih Buba koji svoje mezimice katkad voze i tokom cele godine. Tako, u ovom gradu ne postoji dan a da ulicama ne odjekuje zvuk bokser motora nekog od ovih klasika.

„Buljave“, „sarajke“, „špar“ i druge Bube jednako se vole i paze, a njihovi vlasnici druže i međusobno pomažu bez obzira na to da li je njihov automobil u fabričkom stanju, ili pak prati rat look, German style ili popularni California look.

U želji za jedinstvenim projektom, Slobodan je pre nekoliko godina završio Alcatraz Volkswagen T2, jedan od najzanimljive modifikovanih Volkswagena na ovim prostorima, ali i šire.

Kreativni proces je bio pokretačka sila za Slobodanov T2, te je na kraju ovog projekta već krenuo u drugi.

Dok prikuplja nove ideje i sprema se za njihovu realizaciju, on nije sedeo skrštenih ruku, pa je za svakodnevni klasik odabrao jednu Bubu.

oldtimer, buba, vw
Foto: Miloš Nikodijević

Iako je sarajevska Buba iz 1975. godine bila restaurirana, Slobodan je odlučio da joj da lični pečat. Stoga, stranice su ofarbane u belo, a vrata su dobila grafiku inspirisanu Kalifornijom i kultom Volkswagena i surfovanja po kom je ova američka država poznata.

oldtimer, buba, vw
Foto: Miloš Nikodijević

Uz to, Buba je sada ima i patinirane obruče guma, ali tu se odstupanje od fabričkog izgleda završava. Slobodan naprosto nije hteo da ona bude još jedan veliki projekat jer je u startu sve na njoj bilo baš kako treba da bude, ali je sveprisutna želja za makar malo kreativnosti ipak pobedila.

Pogledajte sjajne fotografije Slobodanove Bube na ovom linku.

Izvor: Autoslavia

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram