Oldtajmer: Ova plava Buba iz Šapca je tako kul

Auto 25. dec. 202011:54
Podeli:
Foto: Miloš Nikodijević

Vlasnik ove "plavuše" brundavnog glasa je Đorđe, koji je uložio dve godine rada i ljubavi kako bi Bubu iz 1963. godine diskretno, ali temeljno modifikovao.

Đorđe je Bubu kupio u lošem stanju i kao napušteni projekat, što je naravno naišlo na univerzalno neodobravanje okoline: „Svi su mislili da sam lud što sam to kupio, ali sam je dve godine aktivno radio da bi sada bila ovakva. Svaki dinar koji sam imao je išao u nju, a tek kad sam je završio, svi su shvatili da je bila vredna truda.“

Foto: Miloš Nikodijević

Saznajte još:

Gledajući fortografije i maštajući o Bubi kakvu Amerikanci često prave, Đorđe je već na početku jasno znao da želi plavu Bubu u kalifornijskom stilu. Azurna boja je mešana nekoliko puta dok se nije došlo do prave nijanse, a nakon toga su na red došli i drugi delovi i modifikacije koje su je uobličile do konačnog izgleda — drop spinovi, širene zadnje felne i pop out prozori:

„To su bile neke stvari koje nisu u standardu, ali ova Buba je odraz mene, prosto kroz nju vidm sebe i ono što sam sanjao. To je ceo fazon, ruka kroz prozor, idemo na plažu, peškiri, surf daske i sve te priče.“

Foto: Miloš Nikodijević

Pored svih kilometara koje je prešao, Đorđu su najemotivniji bili oni prvi, kada je njegova Buba prvi put zavrtela točkove kao kompletan automobil. Kako je to prošlo pogledajte ovde kroz zanimljivu foto-priču.

Izvor: Autoslavia

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar