Foto:Mitsubishi

Mitsubishi Outlander je najprodavaniji plug-in hibridni SUV u Evropi već godinama, ali prošlo leto japanski proizvođač je objavio da će zamrznuti predstavljanje novih modela na Starom kontinentu zbog smanjenja troškova, što bi značilo da ćemo ostati bez nedavno predstvaljenog Outlandera, osim ako se u Mitsubishiju predomisle.

Sa 26.673 prodatih primeraka, aktuelni Outlander je najprodavaniji plug-in hibrid u klasi SUV modela u EU.

Sada su Japanci prikazali kompletno redizajniranu varijantu ovog velikog SUV-a. Novi Outlander je prvi automobil koji je predstavljen nakon što je Renault-Nissan preuzeo japanskog proizvođača i dolazi na istoj platformi kao i Nissan Qashqai, a jedina razlika je u tome što Outlander nudi sedam sedišta.

Saznajte još:

Za američko tržište biće sa novim 2,5-litarskim benzinskim motorom, ali plug-in verzije će sigurno naknadno biti predstavljene. Outlander dolazi sa pogonom na sve točkove koji je u najvećoj meri preuzet sa onog koji Mitsubishi koristi u reliju.

Unutrašnjost je znatno osvežena i sada je u rangu konkurencije, pa su tu kožna sedišta, Bose audio-sistem, veliki ekran osetljiv na dodir, „head-up“ displej…

Foto:Mitsubishi

Nadamo se da Mitsubishijeva odluka nije konačna i da će novi Outlander biti dostupan u Evropi, ako ništa makar u hibridnoj plug-in varijanti.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar