Foto:Škoda

Jedna od odličnih stvari kod aktuelnih modela Kodiaq i Superb jeste Škodin prethodni dizajn enterijera koji uključuje ekran multimedije integrisan u centralnu konzolu, dok je kod drugih modela ovaj displej u vidu tableta koji „štrči“. Stvari će izgleda biti još radikalnije što najavljuje prva tizer fotografija novog koncepta Vision 7S.

Škoda je upravo objavila prvu tizer fotografiju novog koncepta koja prikazuje vertikalno postavljen ekran infotejment sistema, što je rešenje koje prvi put vidimo kod brenda iz Mlade Boleslave.

I dok se tradicionalistima dizajn neće svideti, ipak postoje i neke olakšavajuće okolnosti poput komandi klima uređaja koje nisu integrisane u masivni ekran. Pravougaona digitalna instrument tabla će biti lako vidljiva jer je Škoda dizajnirala novi volan koji je zakošen na vrhu i na dnu.

Izgleda da je kompanija koja je poznata po tome da uvek ide na sigurno što se dizajna tiče, sada ipak rešila da bude hrabrija prilikom dizajniranja vozila sledeće generacije.

Što se samog koncepta Vision 7S tiče, ne treba da čudi da se radi o potpuno električnom automobilu. Imaće mesta za sedam putnika, a trebalo bi da bude pokazatelj novog dizajnerskog rečnika češke kompanije. Pored toga, ovaj koncept bi trebalo da bude i osnova za jedan od tri nova električna modela Škode koji stižu pre kraja 2030. Svi će biti manji i jeftiniji od Enyaqa.

Svetska premijera je zakazana za 30. avgust kada ćemo dobiti prvi utisak o novom enterijeru Škode koji je smišljen da bude minimalistički ali i funkcionalan.

Bonus video: Najzad nova Alfa Romeo: Vozili smo atraktivni krosover Tonale

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar