Foto: Fiat

Prvi potpuno električni automobil kompanije FCA je Fiat 500, kog pokreće elektromotor od 118 KS, a baterija omogućava domet od 320 km. "Fića na struju" dopada se stručnjacima iz različitih automobilskih oblasti, najviše zbog toga što je zadržao svoj harizmatični gradski karakter, pa čak i kompaktne dimenzije. Sada je dodao još dve nagrade u svoju kolekciju, pa ima ukupno 4 priznanja dobijenih u Evropi.

Par nedelja nakon predstavljanja međunarodnoj štampi, model „New 500“ nastavlja da oduševljava evropsku javnost, postigavši duplu pobedu – prvo u Francuskoj, a onda u Velikoj Britaniji – dodatno proširujući svoju kolekciju trofeja nagradom „Zeleni automobil“ u okviru Automobilskih nagrada 2020. godine, a uz to nagradom za „Automobil godine i najbolji mali električni automobil“ dodeljenu od strane portala DrivingElectric, gde su ga cenili zbog njegovog elegantnog dizajna, tehnologije i korisne autonomije do 320 km.

Foto: Fiat

Tu su još i nagrade za „Najbolji dizajn 2020.“ koju dodeljuje nemački časopis „Auto Motor und Sport“ i „Najbolji dizajn koncept“ u okviru međunarodno poznatih „Red Dot“ nagrada za dizajn.

Podsetimo da je prvi, potpuno električni automobil kompanije FCA model „500“, koji koristi bateriju od 42 kW koja omogućava domet od 320 km, koja može da se poveća na 450 km u gradskom ciklusu. Potrebno je samo 5 minuta da se baterija napuni dovoljno za prelaženje 50 kilometara. Brzi punjač takođe puni bateriju do 80% za samo 35 minuta. Što se tiče performansi, Fiat 500 ima elektromotor od 87 kW (118 KS), koji razvija najveću brzinu od 150 km/h, a do 100 km/h ubrzava za devet sekundi.

Saznajte još:

Model 500 takođe dolazi sa naprednim sistemima za pomoć pri vožnji (ADAS), koji ga čine bezbednijim i jednostavnijim za vožnju, kao i prvim automobilom u segmentu koji je opremljen sa drugim nivoom autonomne vožnje.

Dostupan sa 7-inčnim ekranom u Passion verziji i 10.25-inčnim ekranom u Icon verziji – uz prilagođeni interfejs i napredni sistem prepoznavanja glasa, koji se aktivira hendsfri, izgovaranjem aktivacijske fraze „Hej, Fiat“.

New 500/ Novi 500 nudi i hečbek i kabrio verziju, ali i potpuno novoj 3+1 verziju, koja ima treća mala vrata sa suvozačeve strane.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare