Nova Opel Manta imaće neviđenu digitalnu masku

Auto 21. apr. 202112:13
Podeli:
Manta, auto, automobil, Opel
Foto: Opel

Pre nekoliko meseci Opel nas je iznenadio vešću da sprema novo izdanje legendarnog modela Manta A, koji se proizvodio tokom sedamdesetih godina prošlog veka. Očekivano, nova Manta imaće električno srce, a sada je nemački brend iznenadio novim, do sada neviđenim detaljem – digitalnom prednjom maskom koja će ispisivati tekstualne poruke.

Nova Opel Manta GSe je pravi restomod, odnosno u ovom slučaju elektromod legendarnog modela. Kako smo ranije pisali, Manta Elektromod ostaće klasik, ali sa novim pogonom. Iz priloženog se vidi da je dizajn prilično retro. Zadržane su legendarne linije, kao i dosta dizajnerskih rešenja sa kultnog modela, ali je prednji i zadnji kraj modernizovan.

Manta, auto, automobil, Opel
Foto: Opel

Uz upadljivu neon žutu boju, Manta je dobila i novo digitalno lice, odnosno na mestu nekadašnjeg “grila” će se nalaziti displej koji će koristiti najsavremeniju LED tehnologiju. Reč je o Pixel-Vizor dizajnu koji obuhvata širinu prednjeg dela vozila, a kojim će Manta “komunicirati” sa okolinom.

Prikazivaće različite znakove i poruke, a neke od njih su: “Moje nemačko srce je elektrifikovano”, “Ja sam na nultoj e-misiji”, “Ja sam ElektroMOD” i slično. Dizajneri su pripremili i kultni Opel znak u formi QR koda.

Pogledajte galeriju sa različitim porukama koje ispisuje digitalna maska.

“Na novoj Opel Manti radili su strastveni dizajneri, 3D modelari, inženjeri, tehničari, mehaničari i projektanti. I svi su pravi fanovi Opela”, istakao je Pierre-Olivier Garcia, brend menadžer ove kompanije.

Potpuno električna Manta GSe Elektromod imaće digitalni, sportski kokpit, a trenutno je u finalnoj fazi razvoja, dok je premijera neo(n)-klasika zakazana za 19. maj ove godine, kada ćemo saznati i ostale detalje.

Podsetimo da proizvođači automobila sve češće inspiraciju za nova električna vozila traže u prošlosti, što je već jasno iz nekoliko primera: Renault sa novim R5, Hyundai sa 45, Peugeot sa e-Legend Conceptom, i tako dalje. Sada se Opel vratio u sedamdesete i najavio pravi restomod.

Manta, auto, automobil, Opel
Foto: Opel

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar