Autopilot: Impresivno je šta sve vidi Teslino vozilo (VIDEO)

Auto 30. mar. 202111:04
Podeli:
Tesla, Autopilot
Foto: Printscreen/YouTube/AI DRIVR

Neverovatan video prikazuje Teslin autopilot u akciji. Vlasnik Tesle je objavio snimak na YouTubeu na kom se vizualizacijom autopilota prikazuje sve šta “vidi” Teslin kompjuter.

Deo vlasnika Teslinih automobila već neko vreme uživa u mogućnostima softvera Full Self-Driving Beta, koji omogućava da vozila upravljaju samostalno i bez intervencije vozača, piše zimo.dnevnik.hr. Ipak, kako nije reč o potpuno autonomnom vozilu i da ne postoji zakon koji bi omogućio prepuštanje kontrole nad vozilima kompjuteru, uvek je potrebno imati ruke na volanu kako bi vozači mogli da reaguju na eventualne propuste i greške sistema. Takođe, vozači su jedini odgovorni za vozilo, tako da u slučaju saobraćajnih prekršaja ili nesreće, dok automobilom upravlja kompjuter, krivica neće biti na softveru, nego na vozačima.

Tesla, Autopilot
Foto: Printscreen/YouTube/AI DRIVR

Do sada su na internetu objavljeni brojni videozapisi Teslinih autopilota u akciji koji su pokazali sve mogućnosti Maskove autonomne tehnologije, ali sada je jedan vlasnik Tesle, koja nosi registarsku oznaku “AI Drivr”, objavio novi fantastičan video gde je prikazao šta kompjuter “vidi” tokom vožnje.

Tesla, Autopilot
Foto: Printscreen/YouTube/AI DRIVR

Saznajte još:

Video prikazuje vizualizaciju saobraćajnih traka, automobila u pokretu, parkiranih automobila, semafora sa svetlima, saobraćajnih znakova itd.

Kako je video snimljen noću, posebno je impresivno na vizualizaciji videti kako Teslin kompjuter primećuje druge automobile pre nego što možemo da ih uočimo na putu golim okom.

Takođe, automobil se u vožnji ponaša upravo onako kako bismo očekivali da se ponašaju i njime upravljaju “pravi” vozači – zaustavlja se kada je znak “stop” i crveno svetlo, vozi u svojoj traci itd. Ovaj video je još jedan dokaz koliko je Teslina tehnologija napredovala.

Tesla, Autopilot
Foto: Printscreen/YouTube/AI DRIVR

Ipak, u ovom slučaju uslovi na putu nisu bili prezahtevni, pa na sajtu Electrek, na osnovi njihovih iskustava, kažu da autopilot može da ima problema u uslovima sa puno snega i tamo gde su putevi prljavi.

Pogledajte zanimljiv video.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar