Foto: parlanteste / Shutterstock

Pod rukovodstvom Stellantisa, Alfa Romeo želi da postane premijum električni brend, a fokus je sada na nasledniku limuzine Giulia, ali i potpuno novom velikom SUV modelu. Međutim, prema rečima vodećeg čoveka italijanske kompanije, nova generacija modela Giulia bi mogla da bude potpuno drugačija.

Jean-Philippe Imparato, izvršni direktor brenda Alfa Romeo, rekao je u intervjuu za Autocar da je dizajnerskom timu dao zadatak da naprave neobičnu zamenu za model Giulia.

Imparato tvrdi da aktuelni Giulia i Stelvio imaju još nekoliko godina života, ali i da je već dao nekoliko predloga dizajnerima za budući izgled, a među njima se ističe karavanska verzija. „Ne želim da odustanem od limuzinskog segmenta. U našem DNK je da imamo sportski sedan, ali takođe moram da uzmem u obzir brojne ideje koje sugerišu da bi trebalo da imamo i karavansku verziju modela Giulia. Možda postoji neka tačka između sedana i limuzine. Sa novom Giuliom, možda možemo da imamo najbolje od dva sveta“, izjavio je Imparato.

Šef Alfa Romea nagovestio je da će budućnost proizvoda italijanskog brenda biti fokusirana ka stabilnosti, a to je nedostajalo ovoj kompaniji u poslednjih dvadesetak godina.

„Stabilnost, što u principu znači da ne menjamo kurs kompanije svakog jutra je esencijalna stvar za Alfu. Narednih pet godina našeg proizvodnog plana su odobreni i finansirani od strane Stellantisa. Sledeće godine, proširićemo taj plan do 2028. Za sledeću dekadu planiramo kvalitet, električne platforme i moderan softver“, dodaje Imparato.

Plan je da Alfa Romeo postane potpuno električni brend do 2027. godine, pa se očekuje i da će sledeća generacija modela Giulia biti na struju. Od drugih premijera koje sprema italijanski brend, tu je SUV B segmenta koji će debitovati 2024. a koji bi mogao da dobije naziv Brennero.

Tokom tri godine nakon premijere Brennera, očekuju se tri potpuno nova električna automobila, a jedan od njih bi trebao da bude veliki, luksuzni SUV koji se očekuje tokom 2026.

Bonus video: Zamislite, i žene psuju – Nema blagih komentara na Peugeot 308

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Svi komentari (0)