Mulsanne, Mulliner, auto, automobil Bentley
Foto: Bentley

Sve je počelo 2015. godine, kada je Mulliner, specijalno odeljenje brenda Bentley po željama kupca iz Ujedinjenih Arapskih Emirata kreiralo 5 ručno rađenih modela Mulsanne Grand Limousine, koji predstavljaju luksuzniju i za metar dužu verziju već prilično skupe drumske krstarice Bentley Mulsanne.

Pored toga što su povećali dužinu vozila, Mulliner je vršio prepravke i na krovu kako bi se obezbedilo više prostora, i to čak 79 milimetara više mesta za glave putnika pozadi. Deo kabine rezervisan za one koje su voženi je inspirisan privatnim avionima i omogućava putnicima da sede jedni naspram drugih.

Mulsanne, Mulliner, auto, automobil Bentley
Foto: Bentley

Pametno staklo koje deli putnike od vozača omogućava potpunu privatnost u zadnjem delu vozila, ali kupac ovih 5 ekskluzivnih modela uopšte nije imao priliku da se uveri u to. Naime, od trenutka isporuke pre šest godina, ove limuzine su stajale garažirane i nisu prešle nijedan kilometar, pa je sada Bentley rešio da ovaj deo istorije vrati u svoj posed.

Mulsanne, Mulliner, auto, automobil Bentley
Foto: Bentley

Međutim, tu dolazi do ponovnog obrta, jer je sada britanska kompanija u vlasništvu Volkswagen Grupe rešila da proda svih pet modela Bentley Mulsanne Grand Limousine by Mulliner. Cena naravno nije poznata, jer onima koji su u mogućnosti da kupe ovaj automobil cena nije ni bitna.

Mulsanne Grand Limousine je kreiran za potrebe četiri putnika koji će u izolovanoj kabini pozadi imati sav mogući luksuz, uključujući dva frižidera, od kojih je jedan rezervisan za šampanjac i kristalne čaše.

Tu su i drveni stolovi na rasklapanje, a grejanje i klimatizacija su posebno razvijeni za ovu limuzinu, pa svaki putnik ima posebnu klimatsku zonu za sebe.

Mulsanne, Mulliner, auto, automobil Bentley
Foto: Bentley

Ovu limuzinu pokreće dobro poznati twin-turbo V8 agregat zapremine 6,75 litara sa 512 KS i 1.020 Nm obrtnog momenta. Unikatni točkovi od 21 inča su specijalno dizajnirani kako bi se slagali sa bojom karoserije ovog modela, a iako je ova verzija produžena za čitav metar, pažljivo je dizajnirana kako bi se sačuvala estetska čistoća i dizajnerske linije na koje smo navikli kod modela Mulsanne.

Bonus video: Unutrašnjost novog Mercedes-Benza SL

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar