Foto: Promo

Podizanje standarda u segmentu luksuznih automobila je definitivno omiljena igra britanskog Bentlija. Tako će najluksuznije izdanje modela ”continental GT” imati svetsku premijeru ovih dana u Sen Tropeu, gde će javnost prvi put videti verziju bez krova u ”mulliner” izdanju. To, između ostalog znači ručno izrađen enterijer sa 400.000 štepova, jedinstvenu “double diamond” prednju masku, ukrase od orahovog drveta, W12 agregat i – budžet veći od 300.000 funti za one koji žele ovaj kabriolet.

Novo izdanje modela “continental GT convertible” sa Mulliner pečatom, koje čini sam vrh ponude Bentlija, prvi put je prikazano online tokom februra. Sada će ovaj model imati pravu svetsku premijeru u okviru ”Bentlijeve letnje ture” po Azurnoj obali. Ovaj model, osim što je trenutno najluksuzniji proizvod britanskog proizvođača, ujedno je prvi član nove “bentley mulliner” kolekcije. A evo šta to tačno znači.

Najprobirljiviji kupci koji za svoj novac žele da ih Bentley raspameti ponudom, dobili su još jednu priliku za uživanje. Novi “continental GT mulliner convertible” nudi plemeniti enterijer sa dekoracijom od crnog orahovog drveta, koja je deo standardne opreme. Ali, ako to nije dovoljno dobro za budućeg kupca, on može da izabere nešto drugo sa palete 88 različitih drvenih ukrasa sa piano-sjajem. Tako može da se premišlja da li želi savremeno dizajnirano drvo u boji koja se slaže sa enterijerom ili eksterijerom automobila.

Foto: Promo

Inače, ukrasi od drveta u Bentliju ručno se peskiraju i poliraju kako bi pružili savršenu glatkoću pre bojenja. Nakon sušenja, drvena dekoracija se polira do sjaja ogledala.

Foto: Promo

Iz kompanije su posebno ponosni na farove od precizno sečenih kristala, ali i na “double diamond” masku hladnjaka. Simbol dijamanta je implementiran i u kabini, na svim sedištima, vratima, pa čak i na preklopu sklopljenog krova. To je podrazumevalo preko 400.000 štepova u enterijeru, gde ih je po svakom dijamantu tačno 712. Dijamantsku temu prate i novi 22-inčni točkovi u čijem centru je “plutajući” Bentlijev znak, koji stoji u uspravnom položaju i kada se točkovi okreću.

Foto: Promo

Kao po običaju, u okviru luksuznog enterijera na centralnoj konzoli je ekskluzivni Breitling sat, specijalno izrađen za potrebe Mulliner odeljenja, sa novim brušenim metalik prednjim delom i skupim nakitom koji označava sate. Štaviše, luksuzni dizajn Breitling sata je implementiran i u digitalni displej instrument-table.

Pročitaj i:

Bogate kupce radovaće i saznanje da se za “continental GT mulliner” bez krova nudi V8, ali i W12 agregat od šest litara, sa kojim se u ovoj luksuznoj krstarici do 100 km/h stiže za samo 3,8 sekundi, a najveća brzina je čak 333 km/h.

Možda je dovoljno reći da je ovaj “bentley” dostupan u 88 različitih boja, ali ako ni to nije dovoljno, kupac može da angažuje kompanijskog specijalistu za boje, kome može da objasni tačno kakvu nijansu želi sa svoj prestižni kabriolet.

Foto: Promo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram