Foto:Bentley

Do 2026. godine Bentley će svoje modele nuditi u vidu hibridnih ili električnih, a do 2030. godine potpuno će eliminisati ponudu klasičnih benzinskih motora.

Plan je da britanski brend, pozant po skupocenim modelima sa vrlo snažnim motorima, u budućnosti bude 100 odsto električni, piše Energetski portal.

Najavljena je nova strategiju za ovog luksuznog prizovođača koji je deo Volkswagen grupe, pa će tokom ove decenije postepeno gasiti punudu modela sa konvencionalnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, budući da njihova vizija budućnosti ide ruku pod ruku zajedno sa motorima na električnim pogonom.

Foto:Bentley

„Ipak, važno je napomenuti da ćemo nastaviti da pravimo klasične “bentley” modele, ali ćemo naš luksuzni model pretvoriti u novi, održivi model i etički uzor. Moramo da nastavimo tradiciju dugu 100 godina, ali i da je stavimo u savremeni kontekst. Prelazak na električni pogon velika je promena za automobilsku industriju, ali se mi toga ne bojimo. Ovakve promene nam daju zalet i insipirišu nas“, rekao je predsednik Bentlija Adrijan Holmark prilikom predstavljanju dugoročne strategije.

Saznajte još:

Kompanija Bentli želi da neutrališe emisije ugljen-dioksida iz automobila koje proizvodi, što očekuje i od svoje konkurencije.

Sledeće godine ova kompanija će predstaviti i dva plug-in hibrida.

U novu tehnologiju Bentley ulaže milijarde evra, a Velika Britanija je najavila da će u skoroj budućnosti zabraniti prodaju novih vozila sa klasičnim motorima.

Broj električnih automobila u ovoj zemlji je u stalnom porastu  pa se samo tokom 2020. broj ponosnih vlasnika ovih vozila utrostručio i popeo na 76 hiljada.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram