Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/

Još od trenutka kada su na pojedinim kružnim tokovima u Beogradu iscrtane saobraćajne trake, čini se da mnogi vozači nisu shvatili kako njima treba da se kreću, pa zato donosimo animaciju koja prikazuje pravilno kretanje u kružnom toku koji ima više saobraćajnih traka.

Rekonstrukcijom kružnih tokova na Autokomandi i Slaviji pre nekoliko godina uvedene su i saobraćajne trake koje bi vozačima trebale da olakšaju prolaz, ali čini se da su u pojedinim slučajevima imale kontraefekat.

Koliko ste puta bili u situaciji da vas neko iz leve trake „iseče“ jer hoće da skrene desno, a vi se nalazite u srednjoj traci i nastavljate pravo? Ovom temom smo se već bavili u prošlosti, ali izgleda da je pojedincima potrebno nacrtati kako treba da se koristi kružni tok.

Animacija koju vam predstavljamo je delo španske policije, koja je očigledno shvatila da je neophodno vozačima objasniti korišćenje kružnog toka sa više traka na najjednostavniji mogući način.

Ukoliko vam španski nije jača strana, putanja sa oznakom „mal“ pokazuje pogrešno kretanje, dok linija „bien“ predstavlja ispravno korišćenje kružnog toka. Dakle, na vreme se preusmerite u skroz desnu traku ukoliko želite da skrenete, ali drugim učesnicima u saobraćaju obavezno nagovestite promenu pravca kretanja uključivanjem migavca.

Bonus video: Tražimo crne tačke po Srbiji i čačkamo „mečku“

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Svi komentari (12)