Najzad je stiglao treći model italijanskog brenda Alfa Romeo, koji se pridružuje lepoj limuzini Đuliji i SUV-u Stelvio. Reč je o atraktivnom kompaktnom krosoveru Tonale koji, istina, kasno stiže u jednu od najpopularnijih klasa, ali su zato Italijani rešili da ga pozicioniraju drugačije. Zašto smo toliko dugo čekali na lansiranje ovog krosovera, da li će uspeti da izbori u brojnoj klasi, kako se vozi, šta sve nudi i koliko košta, pogledajte u kratkom video testu iznad.

Na naš test Tonale je došao u hibridnoj verziji, sa četvorocilindarskim 1,5-litarskim turbobenzincem od 130 KS i elektromotorom od 20 KS.

To znači da je ovaj model i prva hibridna Alfa u gami, koja se nudi i u nešto snažnijoj verziji od 160 KS. Tu su još i dizelaš sa 130 KS, a uskoro se očekuje i snažni plug-in hibrid sa 275 KS i pogonom na sve točkove.

Cena za dugoočekivanu Alfu startuje od oko 35.000 evra, a po čemu se ističe, kako se vozi, šta sve ima da ponudi, i zašto je šef brenda u jednom trenutku procesa proizvodnje vratio ovaj model konstruktorima, saznajte u videu na početku ovog teksta.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Svi komentari (0)