Foto:Promo

Britanski CarGurus sproveo je anketu među prodavcima automobila koja se tiče njihovih iskustava u prodaji tokom prethodnih 12 meseci. Sa oko 4.000 učesnika ankete, rezultati su bili vrlo interesantni, a neki odgovori i vrlo bizarni.

Najčudnija, najodvratnija i najzanimljivija iskustva prodavaca sa kupcima automobila su upravo objavljena.

Čak i pre nego što se vide sa kupcima u salonu, prodavci automobila dobiju neka neverovatna pitanja. Najčudnije tokom prethodnih 12 meseci je verovatno pitanje jednog zainteresovanog muškarca da li bi automobil mogao da smesti srednjovekovni štap za borbu i da li će diler platiti osiguranje za ovo „oružje“.

Porodice kupaca igraju bitnu ulogu prilikom taktike pregovaranja, a jedan klijent je rekao da će ga žena ostaviti ukoliko mu prodavac ne odobri veći popust. Jedan je čak i ponudio decu u vidu zamene „staro za novo“.

Ističe se i žrtva jednog kupca koji je insistirao da diler nudi previše novca za njihov polovni automobil prilikom razmene, pa je na kraju prihvatio cenu koja je negde između procene dilera i njega, na sopstvenu štetu.

Test vožnje su se pokazale kao idealne situacije za bizarne interakcije. Jedan klijent je test vožnju iskoristio za odlazak do kuće kako bi video da li njegovim ljubimcima odgovara automobil, dok je u drugoj situaciji prodavac pozajmio svoje cipele kupcu kako bi imao bolji kontakt sa pedalama.

Čak i kada kupci napuste salon, dileri i dalje nisu sigurni što se tiče njihovog čudnog ponašanja. U automobilima koje su kupci menjali za novi pronađene su razne bizarne stvari, poput odsečenih glava sa lutki iz izloga, protetskih udova, čudnih praškastih materija, korišćenih vlažnih maramica pa sve do mrtvih miševa.

Ipak, nije sve tako loše po kupce, jer je većina njih u anketi odgovorila da su imali pozitivna iskustva sa kupcima tokom prošle godine.

Bonus video: Najzad nova Alfa Romeo – Vozili smo atraktivni krosover Tonale

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Svi komentari (0)