Podeli
Foto: Hyundai

Kao što postoji Euro NCAP institucija za evaluaciju bezbednosnih aspekata novih modela automobila, tako postoji i nezavisna Green NCAP organizacija, koja rangira vozila na osnovu njihove energetske efikasnosti i emisije gasova. Prema njihovim kriterijumima, najviša ocena, odnosno pet zvezdica dodeljeno je kompaktnom električnom SUV-u Hyundai Kona.

Ocena se zasnivala na tri indeksa, od kojih je svaki sadržao nekoliko pokazatelja kao što su: čist vazduh, energetska efikasnost i gasovi staklene bašte.

Kao vozilo sa nultom emisijom, Kona Electric je dobila najviše ocene za čist vazduh i gasove staklene bašte. Međutim, posebno je impresivno što je mali krosover odlično rangiran i po pitanju energetske efikasnosti. Od 24 modela ocenjena 2020. godine, Kona Electric je jedno od samo dva vozila koja su postigla maksimalan rezultat.

Saznajte još:

U svom izveštaju, Green NCAP isitiče da čak i električni automobili moraju da troše energiju da bi se kretali, ali i efikasnost Kone ostaje unutar zone za koju se postižu maksimalni bodovi: do 30 kWh / 100 km.

Kona Electric je drugi Hyundai model koji je dobio maksimalnu ocenu od pet zvezdica. U 2019. godini Green NCAP je takođe dodelio pet zvezdica električnoj verziji modela Hyundai Ioniq.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar