Mercedes AMG-GT, AMG-GT
Foto: Promo

Raketa sa četvoro vrata iz Afalterbaha dobila je veći nivo udobnosti, širi spektar opreme i nekoliko opcija za još veću individualnost. Promene se za sada odnose samo na verziju koju pokreće trolitarski benzinac, dok će verzija sa V8 motorom dobiti unapređenje kasnije tokom ove godine. Pored toga, uskoro će se gami ovog modela pridružiti i plug-in hibrid GT 73e sa 800 konjskih snaga.

Dizajnerski, AMG GT 4-Door ostaje praktično isti, ali prošireni izbor točkova, tapacirunga, opreme i boja spoljašnjosti omogućava kupcima da personalizuju automobil po svojoj želji. Možda i glavna promena jeste novo podešavanje sistema ogibljenja sa još širim rasponom između sportskog i udobnog ponašanja.

Rekonfigurisano AMG Ride Control+ ogibljenje i dalje se zasniva na sistemu vazdušnog ogibljenja sa više komora, kombinovanog sa adaptivnim, elektronski kontrolisanim podesivim prigušavanjem oscilacija. Ovaj sistem prigušivanja je potpuno nov: po prvi put se koriste dva tzv. ventila za ograničavanje pritiska. Ovi kontinuirano promenljivi kontrolni ventili, smešteni izvan amortizera, omogućavaju još preciznije podešavanje sile prigušenja prema različitim uslovima i režimima vožnje.

Mercedes AMG-GT, AMG-GT
Foto: Promo

Što se unutrašnjosti tiče, na prvi pogled primetan je novi dizajn volana, sa tasterima koji su integrisani u dva dupla horizontalna kraka. Tu je i novi senzor koji otkriva da li vozač drži ruke na upravljaču, a ako to nije slučaj, pokreće se serija postepenih upozorenja, da bi se konačno aktivirao sistem kočenja u slučaju opasnosti ukoliko vozač ostane neaktivan.

Mercedes AMG-GT, AMG-GT
Foto: Promo

Postoje tri nove spoljne boje za sve modele: spectral plava metalik, spectral plava magno i kašmir bela magno. Dostupan je i novi AMG Night Package II koji donosi masku hladnjaka u tamnom hromu, kao i Mercedes zvezdu i oznaku modela u crnoj boji.

Mercedes AMG-GT, AMG-GT
Foto: Promo

Modernizovani Mercedes AMG GT 4-Door stiže na evropsko tržište tokom avgusta, isključivo u verziji sa šest cilindara. Međutim, kako navode u AMG-u, nove opcije personalizacije omogućiće kupcima da ovaj model dizajnerski približe izgledu GT 63 verzije sa V8 motorom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare