Saobraćajna policija Foto: Petar Lazović/N1

Saobraćajna policija je tokom akcije pojačane kontrole koja se sprovodi u cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja tokom praznika, kontrolisala više od 85.000 vozila i otkrila 19.451 prekršaj, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Veliki broj vozača je isključen iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem alkohola, ali je ipak najviše kazni izdato zbog prekoračenja dozvoljene brzine.

Za devet dana iz saobraćaja je isključeno 1.535 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, dok je 270 vozača zadržano u službenim prostorijama, jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

U službenim prostorijama zadržano je i 68 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, prenosi Danas.

Kako se navodi, 320 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog preticanja, 798 zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje, 2.708 vozača, odnosno putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i 8.251 vozač zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

Pripadnici saobraćajne policije su presretačima zaustavili i isključili iz saobraćaja 12 vozača zbog ekstremnih prekoračenja brzine, od kojih su njih sedam upravljali vozilom brzinom većom od 200 kilometara na čas.

Uprava saobraćajne policije akciju pojačane kontrole saobraćaja sprovodiće do 15. januara ove godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Bonus video: Ko ovo ne uradi sa autom, vožnja tokom zime biće mu vrlo teška

Komentari

Svi komentari (1)