Ipak ništa od Tesle sa dometom od preko 800 kilometara

Auto 10. jun. 202113:40
Podeli:
Model S, Plaid Tesla
Foto:Tesla

Tesla Model S u Plaid+ izdanju najavljena je kao vrhunac ponude ove kompanije, sa 1.100 konjskih snaga i baterijama koje omogućavaju domet od 520 milja, što je oko 830 kilometara. Ipak, ovog modela neće biti u ponudi jer, kako tvrdi izvršni direktor Tesle Ilon Mask "nema potrebe za tim pošto je Plaid dovoljno dobar".

Premijera Modela S u Plaid izdanju zakazana je za 10. jun, a prema najavama za pogon će biti zadužena tri elektromotora sa ukupno 1.020 konjskih snaga.

Domet sa jednim punjenjem baterija će iznositi oko 630 kilometara, što je vrlo impresivno ali značajno manje od onoga što je model Plaid+ trebalo da ponudi.

Uz veće baterije, Plaid+ je trebalo da ima i više snage, odnosno oko 1.100 KS ali po tvrdnjama Maska, Plaid ima impresivne performanse i ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od dve sekunde, pa više snage od toga nije potrebno.

Model S, Plaid Tesla
Foto:Tesla

Pored impresivnog ubrzanja, Tesla Model S Plaid uz odgovarajuće gume ima i maksimalnu brzinu od 200 milja na sat (332 km/h),  dok četvrt milje prelazi za 9,23 sekunde uz izlaznu brzinu od 250 km/h. Ilon Mask je rekao da se radi o najbržem serijskom automobilu na svetu ikada, ali mislimo da se Mate Rimac ne bi složio sa ovom tvrdnjom. Ipak, jedva čekamo prvu trku ubrzanja kada će snage odmeriti Tesla Model S Plaid i Rimac Nevera.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar