Veliki SUV se razvalio, malom Yarisu ništa VIDEO

Auto 19. jan. 202217:41
Podeli:
Foto: Toyota

Prilično neverovatan incident se desio u Velikoj Britaniji, srećom zabeležen je i kamerom, jer mnogi ne bi poverovali da je u udesu malog gradskog automobila i velikog SUV modela ovakav ishod moguć.

Video koji je podeljen na društvenim mrežama pokazuje jednu raskrsnicu u Birmingemu, gde je Land Rover Discovery Sport pokušao da izbegne zastoj u saobraćaju. Ipak, na putu se našla Toyota GR Yaris, a ishod je prilično neverovatan.

Uostalom, pogledajte i sami:

Land Rover se zabio u zadnji desni deo malenog Yarisa, a široki luk točka na japanskom automobilu poslužio je kao lansirna rampa za Discovery Sport.

GR Yaris je malo pomeren, ali nije pretrpeo značajnu štetu. Discovery je sa druge strane, poleteo u vazduh i okrenuo se na drugu stranu. Aktivirani su vazdušni jastuci i popravka ovog skupocenog Land Rovera će verovatno koštati kao jedan novi Yaris.

Zakoni fizike su se opet pokazali na delu, jer SUV modeli zbog veće visine imaju duplo veću šansu da se prevrnu od kupea ili limuzina.

Što se Toyote GR Yaris tiče, znali smo da je to jedan od najboljih hot hatch modela trenutno, ali sada se pokazalo da je i jedan od najčvršćih automobila na tržištu.

Bonus video: Kako se pokazala najluksuznija Toyota u Srbiji?

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar