Foto: Everatti promo ALEXP.COM

Porsche 911, generacije 964 je i dalje jedan od najpoželjnijih modela iz Štutgarta. Britanska firma Everrati je rešila da oživi ovaj kultni sportski model za kojim danas vlada posebno interesovanje u svetu youngtimera. Nije teško pogoditi da je legendarni Porsche u novom izdanju dobio elektromotor.

Pročitajte još:

Ovo nije prvi električni automobil britanske kompanije, jer su već razvili nekoliko 911-ica, kao i Land Rover serije 3, pa čak i Mercedes-Benz 190 SL Pagodu sa e-pogonom.

Sada su izabrali da elektrifikuju Porsche 964, pa su šestocilindarski motor zamenili, kako kažu, vrhunskim elektromotorom, dok je sam model olakšan delovima od karbonskih vlakana. To je novitetu omogućilo da do 100 km/h ubrzava za manje od četiri sekunde.

Foto: Everatti promo ALEXP.COM

Konkretno rad na ovom Porscheu 964 podrazumevao je uklanjanje svih delova sve do same šasije, tretiranje svega antikorozivnom zaštitom, zavarivanje i ojačavanje karoserije.

Foto: Everatti promo

Tako su pojedini čelični delovi zamenjeni karbonskim, uključujući vrata, kao i krila koja su sada i šira nego na standardnom modelu. Kupci mogu da biraju i karbonski krov.

Foto: Everatti promo

Tačna težina 964-ke na struju nije otkrivena, ali iz kompanije kažu da iznosi manje nego originalni model koji teži 1.450 kg.

Foto: Everatti promo ALEXP.COM

Uz to, donosi skoro duplo više snage nego benzinac, pa elektromotor razvija 507 KS i 500 Nm obrtnog momenta. Koristi bateriju od 53 kWh koja omogućava domet od 250 km.

Foto: Everatti promo

U kabini električni Porsche 964 dobio je nova sedišta, a nudi kožni kao i Alkantara enterijer, ima savremeni klima-uređaj i infotejment sistem koji za klasične modele specijalno pravi Porsche.

Cena startuje od 250.000 funti, a prvi primerci će biti isporučeni već ove godine.

Poslušajte priču Srbina iz Pariza koji čuva i svakodnevno vozi originalni Porsche 964, a koji važi za jednog od najlepših primeraka u Evropi.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram