I šef Volvoa huška na zabranu dizelaša i benzinaca

Auto 04. dec. 202010:19
Podeli:
Foto:Volvo press

Motor s unutrašnjim sagorevanjem stvar je prošlosti, procenjuju u Volvou, što je potvrdio i Samuelsson.

Električna vozila postaju sve češći izbor ljudi širom sveta. Uz to što ne zagađuju okolinu, jednostavniji su i jeftiniji za održavanje, a i brojne zemlje daju dodatne finansijske olakšice za njihovu kupovinu.

Ipak, automobili sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem još uvek su najpopularniji izbor kod kupaca. Stoga je na konferenciji FT Future of the Car Summit, šef Volvo Carsa, Hakan Samuelsson, izneo svoj predlog kako podstankuti kupce da odaberu električni umesto konvencionalnog automobila, prenosi zimo.dnevnik.hr.

Saznajte još:

Iako privremeni podsticaji mogu da prodrmaju tržište e-vozila, mnogo bolje bi bilo da vlade postave jasne ciljeve za električnu budućnost.

Motor sa unutrašnjim sagorevanjem je stvar prošlosti, rekao je Samuelsson i pozdravio odluke nekih vlada da zabrane prodaju klasičnih automobila u budućnosti, o čemu je portal Nova.rs već pisao. Dodao je kako je to bolje rešenje od subvencija za kupovinu e-vozila.

Evropa ima priliku da postane predvodnik u prelasku na održivu mobilnost, a vlade i kompanije moraju zajedno da rade kako bi se to ostvarilo, kazao je.

Iako Volvo trenutno ima samo jedan električni automobil u ponudi, uveren je kako će upravo modeli na struju biti vodeći izbor u premijum segmentu u budućnosti.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar