Foto: Hyundai

Osim verzija na benzin, dizel i blagi hibridni pogon, za novu generaciju najprodavanijeg SUV-a iz Koreje, Hyundai sprema i snažnu plug-in hibridnu varijantu.

Novi “hyundai tucson” biće opremljen pogonom koji je baziran na trećoj generaciji T-GDi agregata od 1,6 litara. Sistem će koristiti elektromotor od 66,9 kW, a ukupna snaga biće 265 KS, dok će najveći obrtni moment iznositi 350 Nm. Biće uparen sa 6-stepenim automatskim menjačem, a pogon će standardno biti na svim točkovima.

Foto: Hyundai

Kao i kod svih hibridnih vozila, prilikom vožnje nižim brzinama, “tucson” će pogoniti samo elektromotor. Takođe, nudiće i izbor režima rada samo na struju, a najveći domet biće oko 50 km.

Saznajte još:

Baterija od 13,8 kWh smeštena je u podu vozila, ali nije uticala na smanjenje prostora unutra. Štaviše, mesta pozadi sada ima i više, pa je kapacitet prtljažnika veći za oko 10% i iznosi od 588 do 1.737 litara.

Novu verziju popularnog korejskog SUV-a u Evropi očekujemo na proleće 2021. godine. Portal Nova.rs je već detaljno pisao o novom “tucsonu”, a više možete saznati na ovom linku.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar