Foto:Rimac

Proizvođač električnih hiperautomobila i pogonskih sistema za e-vozila, Rimac Automobili sledeće godine izlazi na berzu, objavio je Manager Magazin, dok iz Rimca kažu da još nije donesena odluka u kom smeru će se ići.

Navodeći izvore upoznate sa situacijom, pomenuti časopis je objavio i da kompanija cilja da izlaskom na berzu postigne vrednost od otprilike 5 milijardi evra, prenosi N1.

Zajedno s Porscheom, koji je uložio u Rimac Automobile 70 miliona evra i time povećao svoj udeo u vlasništvu te kompanije na 24 odsto, uskoro će preuzeti Bugatti. Kako piše Manager Magazin, Rimac će pritom preuzeti 55 odsto deonica, a Porsche 45%.

Iz Rimac Automobila za Hinu kažu da rade na strateškom partnerstvu s Bugattijem, ali da za sada ne mogu ništa o tome da komentarišu.

Na upit u vezi inicijalne javne ponude deonica na berzi, kažu da razmatraju različite mogućnosti, ali da još nije donesena odluka u kom smeru će se ići.

Nedavno je hrvatska kompanija predstavila najbrži električni hiperautomobil na svetu, Rimac Neveru o kojoj više možete da saznate ovde.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram