Foto: N1, Shutterstock

Našoj redakciji javili su se ljudi koji juče i danas pokušavaju da registruju svoja vozila, ali ih sa tehničkih pregleda, agencija i iz MUP-a vraćaju jer je, kako kažu, "pao sistem". Ovo je ozbiljan problem za sve one koji obavljaju poslove svojim vozilima, kao i za sve koji su planirali bilo kakvo putovanje van zemlje. Sve ovo se dešava u danima kada su lokalne takse za registraciju poskupele.

„Već drugi dan zaredom nijedan MUP u celoj Srbiji, kao nijedan tehnički pregled ne može da radi nikakve poslove u vezi registracije vozila“, napisao nam je čitalac našeg portala.

„To uključuje apsolutno sve – od izdavanja tablica, saobraćajnih dozvola, pa preko toga da ni nalepnica ne može da se izda. Sistem je „pao“, a među mnogim firmama koje su uposlene na tom IT zadatku da se sistem „podigne“, nema niko ko već dan i po ne ume da ga restartuje/osposobi“, dodaje naš čitalac.

Ekipa Nova.rs je proverila situaciju na terenu, odnosno na tehničkim pregledima, gde nam je potvrđeno da se trenutno menjaju iznosi za komunalne takse, i da je zbog toga došlo do „pada“ sistema. Takođe su nam rekli da se nadaju da će firme koje to rade do sutra da reše taj problem, i da im nije jasno zašto za tako nešto treba cela dva dana se reši, kada se komunalne takse automatski provlače iz sistema pri registraciji.

Na naša pitanja Ministarstvu unutrašanjih poslova da nam pojasne o čemu se radi i kada će vozači kojima ističe registracija i koji ovih dana moraju da registruju svoja vozila to moći da obave, dobili smo sledeće saopštenje:

„Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava javnost da je usled kvara na hardverskim komponentama informacionog sistema MUP-a došlo do prekida rada servisa koji je namenjen za pružanje usluge registracije i produženja registracije vozila. Stručne ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova rade na otklanjanju nastalog problema, čije se rešavanje očekuje u najskorije vreme. Građani koji iz navedenih razloga nisu uspeli da izvrše produženje registracije svojih vozila, neće biti sankcionisani od strane saobraćajne policije. Ostali servisi Ministarstva unutrašnjih poslova rade nesmetano“, navodi se u saopštenju.

Međutim, uprkos tome što građani koji su „upali“ u ovaj problem neće biti sankcionisani od strane saobraćajne policije u Srbiji, ovo je i dalje ozbiljan problem za sve one koji su planirali put, poput naših čitalaca koji su nam se javili.

„Ja sam lično bio u četiri policijske stanice juče i danas, i svuda samo sležu ramenima. Treba da putujem van zemlje za par dana, a treba da menjam tablice/saobraćajnu, i sada zahvaljujući sjajnim domaćim stručnjacima (i svima koji su odgovorni za ovaj nivo stručnosti), meni saobraćajna dozvola neće biti gotova na vreme, a ja neću moći da izađem kolima iz zemlje“, kaže naš čitalac.

Uz to, sve ovo se dešava u trenutku kada su lokalne takse za registraciju vozila poskupele (od danas), pa se postavlja pitanje koju cenu će platiti oni koji su sve predali dan pre poskupljenja, ali sistem je proradio tek nakon. Da li će ti vozači platiti po staroj ili novoj, većoj ceni?

Bonus video: Kome ne trebaju prave zimske gume?

Komentari

Svi komentari (4)