Vozači, ne čekajte sneg, što pre montirajte zimske gume jer možete imati problem sa osiguranjem.

Mnogi vozači ovih dana sve više posećuju vulkanizere radi zamene letnjih guma za zimske, pre svega u strahu od kazne koju bi mogli da dobiju. Ipak, mnogi nisu svesni da bi najveći problem u slučaju korišćenja letnjih pneumatika nakon 1. novembra mogao da nastane sa osiguravajućom kućom, i to bez obzira na to da li na putu ima snega, leda ili poledice.

Reporterka emisije „Probudi se“ posetila je jednu vulkanizersku radnju kako bi se uverila kako teče proces zamene letnjih pneumatika zimskim.

Ono što treba znati jeste da se najveće gužve očekuju narednih dana, a toplo vreme je uticalo na mnoge vozače da odlože trenutak montiranja adekvatnih guma na svoje vozilo. Zimski ili univerzalni pneumatici su obavezni kada je na kolovozu sneg, led ili poledica, pa zato ne čudi što mnogi i dalje voze na letnjim gumama.

Ipak, i pored toga što su putevi suvi i temperatura visoka za ovo doba godine, ako nakon današnjeg dana i dalje imate letnje pneumatike, mogli biste da imate ozbiljan problem sa osiguravajućom kućom. O čemu se radi, pogledajte u videu na početku ovog teksta.

Bonus video: Ko ne mora da ima prave zimske gume

 

Komentari

Svi komentari (2)