Da li će korejski karavan uzdrmati nemačku premijum trojku?

Auto 15. maj. 202116:54 > 16:59
Podeli:
Genesis, G70, karavan
Foto: Promo

Hjundaijev luksuzni brend, Genesis, za Evropu sprema poseban model sa kojim želi da pomrsi konce premijum proizvođačima poput Audija, BMW-a i Mercedesa, mada i drugih koji u svojoj ponudi imaju atraktivne i prestižne karavane. Ovo je G70 Shooting brake, prvi karavan sa znakom Genesis.

Nakon što je do temelja protresao premijum tržište u SAD, ekskluzivni proizvođač Genesis ima poslasticu i za Evropu, piše Index.hr.

Južnokrejski brend Genesis nastavlja da širi gamu, pa pored luksuzne limuzine G80, kao i njegovog SUV izdanja GV80, tu su još i sportski sedan G70 kao i krosover GV70, a sada na scenu dovodi i svoj prvi karavan. Naime, G70 je najmanji model iz ponude, a u Shooting Brake izdanju se proteže na 4.685 mm dužine, 1.685 mm širine i 1.400 mm visine.

Očekivano, razmak između osovina je istih 2.835 mm kao i kod standardne verzije. Dimenzije jasno govore koji modeli iz ponude Audija, BMW-a i Mercedesa su „na nišanu“ korejske fabrike.

Genesis, G70, karavan
Foto: Promo

Izmenama zadnjeg kraja kapacitet prtljažnika povećan je za 40%, a tu je i preklopiva zadnja klupa ako poželite da prevezete kabasti teret. I to sa stilom, jer ovom modelu to ne nedostaje.

Genesis, G70, karavan
Foto: Promo

Dvodelna svetla ostaju zaštitni znak, kao i vrhunski odrađen dizajn. Tehnički podaci još nisu poznati, ali se zna da je glavni igrač 2.0T motor s 250 KS, i to u kombinaciji AWD pogonom na svim točkovima.

Genesis, G70, karavan
Foto: Promo

Unutrašnjost je u prestižnom „fazonu“, dok je kokpit orijentisan ka vozaču, a kako kažu iz kompanije, treba da asocira na one iz aviona.

Genesis, G70, karavan
Foto: Promo

Što se tiče evropskog debija, Genesis će od leta biti dostupan u Nemačkoj, Švajcarskoj i Velikoj Britaniji, a nešto kasnije će se proširiti i na druga evropska tržišta.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar