Dok drugi traže izlaz iz krize, Lamborghini obara rekorde

Auto 24. okt. 202111:11
Podeli:
Foto:Promo

Automobilska industrija je u ozbiljnim problemima koje prouzrokuje nestašica mikročipova neophodna za funkcionisanje novih automobila. Mnogi proizvođači su smanjili ili potpuno zaustavili proizvodnju, ali to ne dotiče Lamborghini koji beleži rekordnu prodaju.

Italijanska kompanija je objavila da je od januara do kraja septembra ove godine kupcima isporučila 6.902 automobila, što je rast od čak 23 odsto u odnosu na isti period prošle godine, kada je Lamborghini zabeležio rast od 6 posto u odnosu na 2019.

Sa velikim brojem kupaca koji su upisani u knjigu narudžbina, ovaj brend u vlasništvu VW Grupe očekuje još jednu rekordnu godinu što se prodaje tiče. EMEA region (Evropa, Srednji Istok i Afrika) su i dalje najbitnije tržište za Lamborghini sa 2.622 prodata primerka tokom prva tri kvartala ove godine, što je rast od 17 procenata u odnosu na isti period 2020. Prodaja na američkom tržištu je veća za četvrtinu, odnosno prodato je 2.407 modela marke Lamborghini, a najveći rast od čak 28 odsto beleži tržište Azije i Pacifika sa 1.873 isporučenih modela.

električni lambo, Lamborghini
Foto: Lamborghini

Verovatno niste previše iznenađeni činjenicom da je Urus i dalje najprodavaniji model Lamborghinija sa ukupno prodatih 4.085 primeraka. Huracan je drugi sa 2.136 primeraka, što je rast od 28 procenata u odnosu na 2020., a 681 kupac se odlučio za Aventadora, što je sasvim pristojna prodaja kada se uzme u obzir starost ovog modela.

Bonus video: Festival uništavanja automobila u Engleskoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar