Foto: Dacia

Kada je BMW objavio da će grejanje sedišta u nekim modelima biti dostupno po principu mesečne pretplate, mnogi su bili u čudu, a sada je rumunska kompanija ponudila šaljivo, ali besplatno rešenje za oni koji žele da se ugreju u svom sedištu.

Dacia je rešila da predstavi termofore pod nazivom „Heated Seat Saviors“, a pored praktične upotrebe, ovaj termofor je zapravo i ismevanje odluke BMW-a i drugih kompanija koje su odlučile da naplaćuju grejanje sedišta tokom zimskog perioda.

Foto: Dacia

Rumunska kompanija je oduvek bila poznata po tome što je za kupce nudila praktična, jednostavna i pristupačna rešenja, a ovaj termofor je nastao više kao predmet šale, nego kao deo opreme koji će se naći u njihovim automobilima. Dacia ističe da Sandero Stepway, Duster i Jogger već imaju grejanje sedišta u najvišem paketu opreme kao standard.

Foto: Dacia

Vlasnici modela Dacia u Velikoj Britaniji će imati priliku da svoj besplatan termofor preuzmu 1. i 2. februara u dilerskim salonima rumunske kompanije, a „Heated Seat Saviors“ će biti dostupan u ograničenom broju primeraka.

„Naši termofori su šala, ali stvarno naglašavaju smer automobilske industrije koji se odnosi na pretplatu za pristup funkcijama. Tražiti od nekoga da dodatno plati za funkciju koja je već fabrički ugrađena u automobil, to jednostavno nije naš stil“, izjavio je Luke Broad, direktor brenda Dacia u Velikoj Britaniji.

Bonus video: Vozili smo Daciu Jogger – Da li je ovaj „rumun“ najbolji izbor?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare