Podeli
Foto:Autocar/Twitter

Vrlo je moguće da fotografije kamufliranog misterioznog modela iz BMW-a najavljuju prvi ikada “X8”.

Kako prenosi Autocar, razvoj novog BMW-a je u punom jeku, a pretpostavlja se da će luksuzni SUV biti rival Bentlijevom modelu Bentayga.

Takav model bi mogao da ponese naziv “X8” ukoliko nastavi logičan niz, a ako je tako, to bi onda trebalo da bude i najskuplji BMW u gami. “Šuškalo” se da bi čak premijera ovog modela trebalo da bude ove godine, ali uzimajući u obzir količinu kamulfaže na vozilu, čini se da će proći bar još nekoliko meseci do otkrivanja.

Foto:Autocar/Twitter

Ove fotografije iz vrlo rane faze razvoja sugerišu da “X8” neće usvojiti formu kupea, poput “audija Q8” ili “lamborghini urusa”, kako se ranije mislilo. Naime, vidi se da je zadnji kraj prilično velik i prav sa ravnom i dugačkom linijom krova, koja čak može da omogući i treći red sedišta unutra.

Foto:Autocar/Twitter

Saznajte još:

Spreda ovaj prototip ima drugačiji stil od “X7”, a i niži su usinici za vazduh, kao i sama hauba. Takođe, veliki “X7” očekuje redizajn, ali već viđen prototip je otkrio promene u prednjem delu koje se najviše tiču užih farova.

Pre dve godine u BMW-u se govorilo o tome kako će ponuditi najluksuzniji model do sada. Tada je rečeno da ima prostora za “X8”, pogotovo u Kini, ali da još nisu donete odluke. Takođe, spekulisalo se da bi BMW trebalo da razvije model koristeći platformu “X7” i “rolls royce cullinan” modela.

Foto:Autocar/Twitter

Ako će pratiti veliki “X7”, onda bi “X8” trebalo da ponudi verzije xDrive40i i xDrive40d, a nadamo se i “X8 M” varijantu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar