Biće veselo: Izgleda da i Huawei ulazi u automobilski biznis

Auto 28. feb. 202112:40
Podeli:
Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Ako ste mislili da je Apple jedini dovoljno hrabar da se oproba u automobilskoj industriji, prevarili ste se. Kako se čini, jake tehnološke kompanije će preplaviti automobilski sektor u bliskoj budućnosti.

Poslednje informacije govore da će istim putem kao i Apple krenuti i Huawei. I ne samo to, kineski tehnološki gigant je navodno nametnute sankcije iskoristio za ulaganja u sektor automobilske industrije i sada radi na razvoju čitave game automobila, objavio je Reuters.

Prvi serijski model Huawei automobila trebalo bi da bude predstavljen do kraja ove godine, a informaciju su potvrdila četiri nezavisna izvora. Huawei je navodno u pregovorima sa dva kineska proizvođača, a ideja je da ponude isključivo električne automobile.

Jedno od imena koja se spominju je Changan Automotive, kompanija u državnom vlasništvu koja je nedavno ušla u posao s Fordom, koji podrazumeva proizvodnju električnog Mustang Mach-E modela za potrebe domaćeg tržišta.

Na ova nagađanja reagovao je i Huawei. „Mi nismo proizvođači automobila. Ali ipak, kroz ICT (informaciona i komunikaciona tehnologija) želimo da postanemo dobavljač komponenti čime bismo omogućili OEM proizvođačima da proizvode bolje automobile“, izjavio je PR ove kompanije za Reuters.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar