Foto:Promo

Posle brojnih zamerki ljubitelja na to što je Ford novom električnom krosoveru dao ime "mustang", stiže odgovor iz ove kompanije u video formatu. Veliki "mustang mach-e" ima 1.400 KS i poručuje da sve što može konvencionalni model može i on, samo na struju. Pogledajte video koji prikazuje kako je prošlo testiranje.

U nameri da javnosti prikaže kakav potencijal i mogućnosti ima električni pogon, Ford je u saradnji sa RTR Vehicles napravio prototip novog „mustanga mach-e“ i podario mu čak 1.400 „konja“.  Ali, nije samo u tome poenta.

Mnogi ljubitelji su se žalili na to što je novi krosover na struju poneo ime legende kakav je „mustang“, smatrajući da novajlija nije dorastao mnogim izazovima sa kojima se kultni model nosi kao od šale.

Mustang
Foto: Promo

Da bi pokazao šta ume, u video klipu tjunirani „mustang“ na struju našao se u različitim i vrlo zahtevnim ulogama – od Nascar automobila, reliste, driftera, da bi na kraju čak morao da prođe i kroz Gymkhana poligon sa Ken Blockom.

Ovaj snažni krosover ima čak sedam elektromotora: tri su povezana na prednji diferencijal, a preostala četiri su pozadi. To ostavlja dosta prostora da se vozilo podesi za različite poduhvate – od drifta do trka ubrzanja.
Prototip sa 1.400 KS Ford koristi za mnoga testiranja, dok serijska verzija „mustang mach-e“ modela u Evropu stiže početkom sledeće godine.

Mach-E
Foto: Promo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)