Foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

Nokti poznatih na crvenom tepihu već neko vreme pariraju skupocenim komadima nakita koji se za specijalne prilike, kao što je dodela Oskara, često pozajmljuju od vrhunskih juvelirnica. Kada su nokti u pitanju - ništa se ne pozajmljuje, osim inspiracije malih umetničkih dela na rukama zvezda.

Na ovogodišnjoj dodeli Oskara nokti su bili glavni aksesoar. Iako su modni magazini širom sveta ruke Bili Ajliš s dugačkim, četvrtastim, crnim kandžama proglasili za najkul, druga zvezda je osvojila titulu manikir boginje i to zahvaljujući skrivenoj poruci na svojim noktima.

Glumica i pevačica Sintija Erivo i njena „umetnica za nokte“ Đina Ou su uspele da naprave stajling pun aluzija, inspirisan slikom Vinsenta Van Goga „Zvezdana noć“, a sve na Sintijinim rukama je simbolizovalo afroameričku aktivistkinju Harijet Tabman, koja se zalagala za ukidanje ropstva i tokom bekstva ka slobodi je pratila zvezdu severnjaču.

Sintija je bila nominovana u dve kategorije; Foto: EPA

– Kada mi je rekla da želi nokte inspirisane Harijet Tabman i sazvežđem, odmah sam se setila „Zvezdane noći“ Vinsenta Van Goga. Lutale smo sa idejama i stvarno se zaljubila u sedefaste pahulje, a dopala joj se ideja i o kontrastu dva dizajna – objasnila je Đina.

Nokti Sintije Erivo evociraju Zvezdanu noć Van Goga; Foto: EPA

Sintija je inače ove godine na dodeli Oskara bila nominovana u dve kategorije – za najbolju originalnu pesmu i najbolju glumicu u filmu „Harijet“ koji prati priču o Harijet Tabman, ženi koja je promenila tok istorije i stotine robova povela ka slobodi.