Žene dominirale na ovogodišnjoj dodeli Gremi nagrada

Showbiz 15. mar. 202112:39
Podeli:
Foto: Kevin Mazur / AFP / Profimedia / Kevin Winter / AFP / Profimedia / Kevin Winter / AFP / Profimedia / Kevin Mazur / AFP / Profimedia

63. godišnja dodela nagrada Američke muzičke akademije, Gremi, održana je u nedelju uveče. Za razliku od prethodnih godina, na ovogodišnjoj ceremoniji žene su odnele ubedljivu pobedu u svim glavnim kategorijama.

Bijonse je vodila sa devet nominacija, a sa osvojenim 28. Gremijem u karijeri, Bijonse je postala umetnica sa najviše osvojenih priznanja Američke muzičke akademije ikada.

Foto: Kevin Winter / AFP / Profimedia

Tejlor Svift odnela je kući možda najznačaniju nagradu: za album godine, folklore. Bili Ajliš i njena numera Everything I Wanted  dobile su nagradu za muzički zapis godine.

Foto: Kevin Mazur / AFP / Profimedia

Najbolji novi izvođač je Megan d Stalion, najboljim duetom proglašena je pesma Rain On Me koju izvode Lejdi Gaga i Arijana Grande, dok je Dua Lipa odnela nagradu za pop album godine.

Foto: Kevin Winter / AFP / Profimedia

Jedini muškarac koji je osvojio nagradu u vodećoj kategoriji, bio je pop pevač Hari Stajls, čija je pesma Watermelon Sugar proglašena najboljom pop numerom.

Foto: Kevin Mazur / AFP / Profimedia

Kao i kod ostalih dodela nagrada održanih tokom pandemije, ni ove godine nije bilo publike uživo osim, za određeni broj izvođača i nominovanih.

Među izvođačima su se našli Bed Bani, Tejlor Svift, Dua Lipa, Kardi Bi i Megan d Stalion.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar