Podeli
Foto: Printscreen/RTS Ordinacija

"Umor na koji se svi žale imam i danas, brže se zadišem, zamorim i u pojedinim delovima dana osetim malaksalost. Fali mi daha i fali mi snage", kaže o svom iskustvu sa koronavirusom novinarka i voditeljka RTS-a Sanja Dragićević Babić.

Voditeljka je gostujući u emisiji “RTS ordinacija” izjavila da je bila pozitivna na koronavirus mesec dana, tačnije od 8. jula do 9. avgusta. Kaže da umor oseća i danas, prenosi “Blic”.

PROČITAJTE JOŠ

“Pričala sam sa prijateljima koji su takođe preležali kovid-19 i imali lakši oblik i oni takođe kažu da imaju te simptome i dan danas. Ostalo je sve u redu. Srce, pluća i bubrezi su dobro i to je ono na šta treba da se obrati pažnja”, poručila je ona.

Sve je počelo, kako je ispričala, tako što je jednog jutra došla da vodi jutanji program, te je rekla kolegama da se ne oseća dobro. Prethodno veče je imala glavobolju, ali je to povezivala sa stresom i poslom, jer je prethodnih dana radila duplo.

“Pre nego što sam otišla u studio neko od kolega je uzeo parfem i kaže – lep je. Ja kažem ništa ne osećam. Možda je problem sa sinusima, pomislim. Posle emisije sam uradila antitela koja su pokazala da sam pozitivna”, objasnila je ona i dodala:

“Dva puta mi je PCR bio negativan, a antitela su pokazivala pozitivan rezultat. Samo jedan dan sam imala temperaturu 37,4. U međuvremenu sam izgubila i čulo ukusa, glavobolju sam imala još jedan dan i plitak dah koji je trajao mesec dana.”

Kako kaže, bezvoljnost, malaksalost, bol u mišićima i kostima, su glavni znaci koronavirusa.

“Verovatno nema osobe koja nije preležala grip ali ovo sa tim ne može da se poredi. Ovo je kao da vam neko razdvaja kosti”, dodala je voditeljka.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar