VIDEO Otkrivamo kako nastaje srpska pesma za Evroviziju

Showbiz 11. mar. 202113:42 > 13:52
Podeli:
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Nemanja Antonić, muzički producent koji je kreirao prošlogodišnju, ali i ovogodišnju evrovizijsku numeru, otkrio je u razgovoru za Nova.rs kako izgleda proces stvaranja pesme koju poredi sa nacionalnom fudbalskom reprezentacijom. Kako kaže, Evrovizija je veliki projekat i kada je reč o stvaranju prave numere, nikada nema dovoljno vremena.

„S obzirom na to koliko je proces dugo trajao, nije bio lak. Evrovizija je nacionalna stvar. Ona u muzici predstavlja nešto što je u sportu neka vrsta reprezentacije. Osećao sam veliku odgovornost. Bilo je mnogo verzija pesme, ali devojkama se odmah dopala, što je za mene kao producenta bilo vrlo važno. Dobio sam različite poruke od njih koje su mi pomogle da gradim pesmu i da znam da sam na dobrom smeru. Naravno, uveče ostaneš sam, imaš petnaest verzija, a samo je jedna prava i najbolja. Ta vrsta odluke je stresna, pogotovo jer vremena nikada nije dovoljno. Svi smo bili blago hajpovani da će to biti dobro – a osnova i jeste pogođena. Pesma je brza i poklapa se sa njihovom energijom“, otkrio je Antonić u razgovoru za Nova.rs.

Kako kaže, stvaranje muzike je nauka. Nekada nastane inicijalni zvuk, a nekada tekst, od kojeg se kasnije sklapa pesma.

„Nekada nastane bit, pa tekst, a nekada obrnuto. Muzika nastaje tako što se kupaš pa ti bit padne na pamet, onda ga snimiš telefonom. A nekada dobiješ dva stiha pesme, nevezano od bilo čega, pa onda kreneš da stvaraš. Nekada čuješ neku pesmu čija te atmosfera inspiriše, i onda od toga praviš svoju pesmu. I Hasta la vista, a i Loco Loco, nastale su zbog njih. One su mi bile inspiracija. Ja sam ih gledao i razmišljao gde najbolje zrače – igraju sjajno, izgledaju sjajno, pevaju sjajno. Noćna mora je bila stvoriti pesmu koja pogađa sve te karakteristike. Zato smo radili u fazama“, ispričao je on za naš portal.

PROČITAJTE JOŠ

Antonić i devojke iz grupe Hurricane, na kraju su morali da pronađu kompromis.

„Ksenija je htela da to bude sofisticirano, Sanja je htela da to grmi i da seva, Ivana je isto želela da to bude ludilo, pa je svaka imala neki svoj deo formule, a moje je bilo da napravim pesmu koja to podržava. Na kraju smo napravili dobar kompromis. Ove godine smo imali pojačanje, Darko Dimitrov se priključio izradi pesme. Na kraju je sve ispalo kao zaokružena pesma. Njih tri se u njoj dobro pronalaze“, rekao je on za Nova.rs.

Ceo razgovor sa Nemanjom Antonićem možete pogledati u videu na početku teksta.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar