Sve što niste znali o hit seriji „Žigosani u reketu“

Film 21. okt. 202009:10 > 09:20
Podeli:
Foto: Printscfreen/YouTube/otacukop

Serija "Žigosani u reketu", nakon nepredviđene duže pauze, vraća se na ekrane ove jeseni. Nove epizode počinju sa emitovanjem 30. oktobra na kanalu Nova S.

AUTORKA: Milena Gajić 

Domaća visokobudžetna serija „Žigosani u reketu“ autora i producenta Dragana Bjelogrlića, prati priču glavnih likova, Voje i Kreše, koji su se nakon mnogo godina sreli sa željom da se vrate svojoj najvećoj ljubavi – košarci. Tim povodom, prisećamo se nekih od najinteresantnijih činjenica koje su vezane za ovu seriju.

PROČITAJTE JOŠ

Prijateljstvo između Srbina i Hrvata – Još dok je snimao „Senke nad Balkanom“, Dragan Bjelogrlić je radio na priči o prijateljstvu Srbina i Hrvata, ljubavi prema košarci i drugim šansama koje svako u životu zaslužuje. Vojislav, nekada uspešni košarkaš, zastranio je u sportske malverzacije. Razmišljajući o pravcu kojim je krenuo njegov život, dolazi na ideju da ponovo uloži u klub u kome je počeo pre nekoliko decenija. Njegov prijatelj i bivši saigrač, Krešimir, negde u Zagrebu trudi se da otplati velike dugove. Dve bivše košarkaške legende se ponovo susreću i obnavljaju svoje dugogodišnje prijateljstvo, kao i svoju ljubav prema košarci.

Nikola Đuričko režirao je nekoliko epizoda, što je zapravo njegov rediteljski debi –Tvorac „Senki nad Balkanom“ je odlučio da ovog puta režiju prepusti Srđanu Spasiću, Danilu Bećkoviću i Nikoli Đuričku, kome je to bilo „vatreno krštenje“.

„Producentima, Bjelogrliću i Tomici Palikoviću, u šali sam rekao da mi daju nešto da režiram, a oni su me ozbiljno shvatili. Imao sam privilegiju da napravim nekoliko epizoda i uključim se u kreativni deo serije“, rekao je Đuričko jednom prilikom za „Novosti.“

Košarkaške legende u gostima – Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović i Aleksandar Đorđević,“naše košarkaške legende“, dale su svoj glumački doprinos seriji. Ovaj dobro poznat košarkaški tim u seriji su igrali sebe. Miloš Teodosić u svojoj prvoj ulozi igrao je zajedno sa svojom suprugom, Jelisavetom Orašanin, koja tumači ulogu ljubavnice jednog od glavnih likova u seriji. Pored navedenih košarkaša, epizodnu ulogu imao je i njihov kolega, takođe košarkaš, Nemanja Nedović, koji se pojavljuje u istoj sceni sa Teodosićem.

Jedna od retkih serija koja se bavi novinskom kućom – Serija se bavi tabloidnom novinskom kućom „Fleš“, a ulogu glavnog urednika tumači glumac Svetozar Cvetković. Novinari u toj redakciji jesu takvi da im nije bitno da li pišu istinu, već koliki će profit i čitanost imati od toga. Kroz laži i spletke vode nas Miona Marković, čiji je lik ćerka glavnog urednika, i dva glavna novinara, čije uloge tumače Tamara Dragičević i Đorđe Stojković.

Regionalna serija – Serija je snimana u 3 zemlje bivše SFRJ: Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.