„Sve smo nenormalne“: Poznate žene o izjavi Jelene Janković

Showbiz 05. dec. 202015:21 > 16:58111 komentara
Podeli:
Foto:Arhiva/Privatna arhiva

Teniserka Jelena Janković je u drugom stanju, a na tu vest nadovezao se jedan njen intervju u kojem je o trudnoći govorila kao o "imperativu svake normalne devojke", što je uznemirilo i uvredilo jedan deo domaće javnosti. Skroz je u redu ukoliko žene ne žele da ostanu u drugom stanju i rode dete, to je apsolutno njihov izbor, i u tome se slažu i sagovornice Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Upitane da prokomentarišu raniji intervju koji je teniserka Jelena Janković dala za magazin „Story“, a u kojem je rekla da je “Imperativ jedne normalne mlade devojke jeste da zasnuje porodicu i ima decu”, sagovornice Nova.rs, odnosno, pevačica Goca Tržan, glumica Jelena Đukić i glumica i spisateljica Jelena Tinska, reperka Sajsi MC, saglasne su u jednom – žene imaju pravo na svoj izbor i nikoga zbog toga ne treba osuđivati.

Goca Tržan

„Ja polazim kao osoba koja ima telorancije za svakoga ko ima neki svoj stav. To je njen stav i ona (prim.aut. Jelena Janković) ima pravo na njega. Ali, s druge strane, šta je normalna devojka u današnje vreme? Sve smo pomalo nenormalne jer nas je vreme uništilo. Ona ima pravo na svoje mišljenje, svako ima pravo da bira da li će biti u drugom stanju ili ne. Njen izbor je da li želi. Žene koje se sa tim ne slažu, to je potpuno legitimno. Ne bih sudila nikome, jer kao što neke žene smatraju da je u redu da nemaju dece, neke smatraju da nije“, rekla je pevačica za Nova.rs.

Goca Trzan
Goca Tržan Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Jelena Đukić

„Čovek treba da bude zadovoljan, a da li ga potpomstvo čini srećnim ili ne, je stvar njegove odluke. Niko tu sa strane ne bi trebalo da daje neku osudu, jer smo poznati kao društvo koje vrlo često zna da stavlja etikete i osuđuje, a to čini ljude nespokojnim i nesrećnim. Vrlo često smo svedoci nerazumevanja između ljudi, samo zbog etiketiranja i nepoštovanja tuđih odluka“, rekla je glumica za Nova.rs.

Foto: Nova.rs

Jelena Tinska

„Ja sam imala 19 godina i veoma izražen materinski instinkt. Volela sam oca moje dece u tom trenutku. I rodila sam Milicu, moju prvu ćerku, a onda sam rodila i Ljubicu. Meni je kao mladoj devojci, a ne zaboravite da smo živeli u drugačije vreme, bilo lako da ih podignem. Ja imam veoma snažan energetski kapacitet, pa sam mogla i da jurim karijeru i da imam decu. Da ništa ne izgubim od svoje nezavisnosti. Vrlo rano sam se razvela, decu sam podigla sama i mislim da je to najbolje rešenje bilo tada. Mnoge mlade žene danas hoće prvo da urade neke stvari, da završe škole, da stanu na svoje noge – to je i logično. To je u redu. Uopšte ne treba osuđivati žene koje ne žele da imaju decu. Nepristojno je pitati ženu kada će se udati i zašto nema dece, to je njena stvar. Mi i dalje živimo u sredini u kojoj se žene osuđuju jer nemaju decu“, rekla je glumica za Nova.rs.

Foto: Medija centar

Sajsi MC

„Žene ne definiše to da li žele da imaju potomke i da li su se ostvarile kao majke. Mora postojati atmosfera slobodnog izbora“, rekla je reperka za Nova.rs.

Sajsi MC Foto: Alek Živković

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar