Šta je sve Tamara Aleksić uradila zbog uloge u „Kralju“

Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Mlada glumica Tamara Aleksić bila je gost današnje lajv emisije #NovaPriča u kojoj je, između ostalog, otkrila šta je sve morala da uradi kako bi što verodostojnije odigrala ulogu Marije Karađorđević u seriji "Kralj".

POGLEDAJTE JOŠ

Serija „Kralj“ počeće uskoro sa emitovanjem na kanalu Nova S. Scenario je napisan prema romanu Vuka Draškovića „Aleksandar od Jugoslavije“, u produkciji „United medije“, a reditelj Zdravko Šotra okupio je neka od najvećih imena srpskog glumišta poput Žarka Lauševića, Nataše Ninković, Slobode Mićalović, Branislava Lečića, Sergeja Trifunovića, i drugih. Tamara Aleksić, jedna od glavnih glumica u seriji, otkrila nam je kako se sve pripremala za svoju ulogu, navodeći da joj je bilo uzbudljivo da prolazi kroz sve to jer, kako i sama kaže, „kada voliš ono što radiš, onda je to iole lakše“.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Zbog ove uloge ugojila sam se 8 kila, ofarbala sam se u smeđe, ali nikako nismo mogli da potrefimo pravu nijansu. Baš smo se mučili oko farbanja. Rekla sam sebi – ili će ti otpasti kosa, ili ćeš potrefiti boju. Onda sam išla na časove rumunskog, na časove vožnje, kao i na časove srpskog kod moje divne profesorke dikcije jer sam tumačila Mariju Karađorđević, koja je pre svega bila rumunska princeza, koja se udala za Aleksandra Karađorđevića. Zanimljivo je to što je Marija, iako je bila rumuska princeza, imala veze sa ruskom i engleskom kraljevskom porodicom. Rođena je u Nemačkoj, studirala u Engleskoj, sa mužem je pričala i na francuskom, i onda, u miksu svega toga, ona uči srpski. U momentu kada su se njih dvoje verili, ona je odlučila – postaću srpska kraljica i pričaću srpski. Mi smo od prve do poslednje epizode pokušali da dočaramo taj niz razvoja govora“, objašnjava glumica.

Šta je još Tamara otkrila u emisiji #NovaPriča, pogledajte ovde.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar