Skandali obeležili 2020. godinu: Droga, oružje, pljačke…

Showbiz 03. jan. 202109:13
Podeli:
Foto: Arhiva/Mikolaj Barbanell / Zuma Press / Profimedia

Pandemija koronavirus upropastila je 2020. godinu, ali estrada se ni tokom svetske krize ne smiruje, te nam ove godine nije manjkalo skandala. Naprotiv, bilo ih je toliko da nije bilo lako napraviti top listu najupečatljivijih, među kojima su brojni pevači, a i poneki sportisti. Tek što se završi jedan skandal, odmah nastaje drugi. I tako od početka godine, pa sve do danas...

Darko Lazić Foto: E-Stock/Caslav Vukojicic

Iako je još i oktobru 2018. godine pevač Darko Lazić doživeo tešku saobraćajnu nesreću i jedva preživeo, uz to vozivši bez vozačke dovole neprimerenom brzinom i pod dejstvom alkohola, on nije prestao da niže prekršaje. Folker je u aprilu ove godine, tokom vanrednog stanja u Srbiji usled koronavirusa, priveden zbog kretanja tokom policijskog časa. Naime, policija ga je zaustavila kako se vozika sa prijateljima u Bogatiću, i to bez obavezne dozvole za kretanje dok traje zabranja kretanja svih građana. On je na sve načine pokušavao da ubedi policajce da mu ne pišu kaznu, s opravdanjem da nema posla i nema novca da plati. Čak je ponudio i mito od 100 evra koji su saobraćajci odbili da uzmu. Sproveli su ga u sud, gde mu je sudija za prekršaje zbog kršenja policijskog časa izrekao novčanu kaznu.

PROČITAJTE JOŠ

„Istina je da me je policija zaustavila. Platio sam kaznu jer sam okasnio 15 minuta za vreme policijskog časa, ali ja nisam vozio auto, tek treba da polažem vožnju jer mi je dozvola oduzeta. Imao sam problem sa kolima. I treba da platim jer ne treba da se razlikujem od ostalih građana“, izjavio je tada Darko za Nova.rs.

Međutim, posle mesec dana Lazić je napravio još jedan prekršaj zbog čega je bio priveden. Naime, on je uhvaćen da vozi svoj automobil bez vozačke dozvole, koja mu je oduzeta pre sedam godina. Dva dana posle toga, on se u intervjuu za naš portal pravdao kako je morao da vozi sina Alekseja kod doktora jer je imao temperaturu i nije imao ko da ga vozi.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Folker Radiša Trajković Đani uhapšen je početkom aprila ove godine sa suprugom Slađanom, starijim sinom Milošem i snajkom u hotelu „Crowne plaza“. Pevač i njegova žena su 19. aprila osuđeni na tri meseca kućnog zatvora zbog nepoštovanja mera zabrane okupljanja tokom vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa. Oni su priznali krivicu i pravdali se da nisu bili upućeni u tadašnje najnovije vesti da je u zatvorenom prostoru bila zabrana okupljanja više od petoro ljudi. Navodno su otišli u hotelu da odnesu lekove jednom prijatelju, nakon čega su seli u lobi da popiju piće. Tokom kućnog zatvora Đani i Slađa imali su dva sata dnevno da izađu u šetnju i pre isteka vremena da se vrate u stan.

Foto: Vladislav Mitić

Pored njih, na istom mestu, u isto vreme, privedeni su i fudbaler Aleksandar Prijović i pevač Mitar Mirić. Mirić nije želeo da komunicira s medijima, pa ni danas ne želi da priča o tom incidentu.

S druge strane, Prijović nije poštovao ni kučni pritvor, iz kog je begao. Naime, ekipa portala Nova.rs, dok je još bio u kazni kućnog pritvora, srela ga je na jednom prestoničkom splavu u jedan sat posle ponoći na nastupu Aleksandre Prijović. On je s prijateljima đuskao u separeu i ispijao žestinu, a lokal je napustio u ranim jutarnjim satima.

Foto: E-Stock/Aleksandar Nalbantjan

Reper Stefan Đurić Rasta se oko tri meseca nalazi u pritvoru. Muzičar je 2. oktobra uhapšen u beogradu zbog sumnje da je posedovao narkotike, te da je kod njega pronađeno nekoliko paketića marihuane i kokaina. Njemu je 1. decembra Viši sud u Beogradu produžio pritvor za još 30 dana.

Uroš Čertić Foto:Zoran Lončarević

Srpski kaskader i bivši rijaliti učesnik Uroš Ćertić uhapšen je zbog posedovanja oružja, prenose beogradski mediji. Naime, on od sredine septembra leži u Centralnom zatvoru u Beogradu zbog nelegalnog posedovanja pištolja, te mu je istražni sudija Višeg suda odredio zadržavanje u pritvoru do 30 dana. Tokom istrahe biće urađeno veštačenje oružja, kao i prikupljanje drugih dokaza i saslušavanje svedoka. Pored toga, kaskader od kraja prošlog meseca na društvene mreže nije objavio nijednu fotografiju, niti post, iako je prethodno svakodnevno bio aktivan. Što se tiče Uroševog boravka u Centralnom zatvoru, on se pristojno ponaša i svega se pridržava. Nije bahat, beozbrazan i zahtevan. U posetu mu je u jednom navratu došao stariji čovek, za kojeg se nagađa da mu je otac.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Pevačica Romana Panić i njen verenik Filip Mrkajić uhapšeni su u junu ove godine zbog korišćenja sofiticiranog sistema kojim su snimali kako ljudi koriste bankomate, a zatim kopirali podatke i bankovne kartice i osuđeni su na 14 i 12 meseci zatvora. Oni su u Australiji boravili kao turisti gde su zapali u probleme sa novcem pre nego što su smislili plan kako da „napune svoje novčanike“. Oni su na taj način prikupili bankovne podatke 35 osoba. Mrkajić je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, Romana za 16, a pored toga što će morati da vrate novac, osuđeni su na 14 i 12 meseci, s tim što će Romana biti puštena uslovno posle tri meseca. Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu gde su njih dvoje odseli, pronašla obeležene novčanice u vrednosti 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja. Romana je 10. avgusta ove godine iz Australije deportovana u Srbiju, a devet dana ranije puštena je iz zatvora.

Ljupka Stević Foto: Zoran Lončarević

Pevačica Ljupka Stević demolirala je dva automobila u vlasništvu generala policije Dragiše Simića Simketa nakon što je saznala da ju je varao. Oni su 10 godina bili u zvaničnoj vezi, bez obzira na to što je Simke u braku. Protiv pevačice podnete su dve prekršajne prijave, nakon čega joj je određena i zabrana prilaska Simiću.

 

Komentari

Vaš komentar