Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

"Sin me je probudio dvadesetak sekundi ranije. Nisam znala šta mu bi, samo je vikao: "Mama, mama". Uzela sam ga kod sebe, da bi se ubrzo desilo to što se desilo", rekla je pevačica i rođena sestra Tijane Dapčević, Tamara Todevska, povodom zemljotresa koji se jutros dogodio u epicentralnom području Tetovo-Gostivar, u blizini Skoplja.

Zemljotres lokalne jačine pet stepeni po Rihterovoj skali registrovan je jutros oko 4 sata i 54 minuta u epicentralnom području Tetovo-Gostivar, 5na 50 kilometara jugozapadno od Skoplja. Tim povodom pozvali smo pevačicu i rođenu sestru Tijane Dapčević, Tamaru Todevsku, iz Skoplja, koja se požalila da je osetila pritisak i objasnila kako je to izgledalo.

„Epicentar je bio baš jak, osetio se do Skoplja. Planina se nalazi na sat vremena od nas. Baš sam se čula sa prijateljima koji su imali osećaj da će se srušiti kuće“, govori pevačica.

Tamara ističe da se u trenutku zemljotresa nalazila u svojoj kući, sa sinom koji, kao da je predosetio zemljotres.

„Sin me je probudio dvadesetak sekundi ranije. Ne znam šta mu bi, samo je vikao: „Mama, mama“. Uzela sam ga kod sebe, da bi se ubrzo desilo to što se desilo. Osetilo se mrdanje i pomeranje, ali ne mnogo. Ja inače imam traumu i frku od ranijih takvih događaja pa mi zbog toga nije bilo svejedno“, rekla je Todevska.

PROČITAJTE JOŠ

Ona dodaje da zbog situacije sa koronavirusom ne radi duži period, pa vreme uglavnom provodi kod kuće sa porodicom, uz sve mere predostrožnosti.

„Dobro smo. Ne izlazimo puno iz kuće. Hana ide u vrtić, Dare ne ide. Iskreno, ja ne radim. Na nas pevače su i zaboravili da postojimo. Nije baš neka sjajna situacija, ali kako za sve, tako i za nas. Poštujemo mere, nosimo maske, pa čak i u automobilu ih ne skidamo. Držimo distancu, borimo se da što brže prođe. Mislim da ljudi još uvek ne shvataju ozbiljnost cele situacije“, završava Todevska.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)