Zvezdi Granda Sadiku Hasanoviću zabranjen ulazak u Srbiju

Showbiz 24. avg. 202115:26 > 16:0722 komentara
Podeli:
Sadik Hasanovic Zvezde granda finale
Sadik Hasanović Foto:Screenshot/TV Prva

Sadiku Hasanoviću, koji se takmičio u "Zvezdama Granda", zabranjen je ulazak u Republiku Srbiju. Ova odluka je usledila nakon što je pevao pesmu o klanju Srba po Bratuncu, a potom je u javnost izašla i njegova fotografija s ratnim zločincem Naserom Orićem.

Naime, Sadik se uputio iz Crne Gore ka Srbiji, gde je na graničnom prelazu saznao da mu je doživotno zabranjen ulazak u Srbiju, navodi avaz.ba.

PROČITAJTE JOŠ

Hasanović je iz Crne Gore krenuo za Novi Pazar, da bi ga s granice vratili.

Kako je pevač izjavio za pomenuti mediji, na granici su ga pretresali, te iz automobila skidali tapacirung.

„Tek onda su mi rekli da imam zabranu ulaska u Srbiju. Niko mi nikad ranije to nije javio, niti mi je došla zvanična ta odluka, ni ništa. Dobio sam sada papir da sam vraćen s granice. Ljudi moji, prema informaciji koju sam ja dobio, ta zabrana je doživotna“, rekao je on.

Kako se navodi u odluci koji su mu službenici uručili na granici, a koju je dostavio medijima, razlog zbog kojeg mu je zabranjen ulazak u Srbiju jeste da „je utvrđeno da u vezi s ulaskom i boravkom stranaca na teritoriji Republike Srbije postoji negativna procena bezbednosnog rizika“.

Podsetimo, Sadik je svojevremeno objavio fotografiju sa ratnim zločincem Naserom Orićem, nastalu pre nekoliko godina, koja je nedavno isplivala u javnost.

Grupa Sateliti postoji od 1989. godine, a široj javnosti je postala poznata pre sedam godina zahvaljujući šaljivoj pesmi „Fejsbuk“. Sadik je tada imao 13 godina i bio je glavni vokal u numeri, a inače je u bendu od svoje 11. godine.

Snimak na kome Sateliti uživo pevaju spornu numeru na jednoj proslavi bio je objavljen i na Jutjubu, da bi kasnije postao viralan i na Tviteru.

Na Božić 1993. godine dogodio se veliki pokolj u srpskom selu Kravice, drugi po redu. Tada su muslimanske snage tadašnje vojske BiH predvođene Orićem, napale selo koje je branila seoska straža. Poginulo je 49 ljudi, od kojih su neki upravo napuštali crkvu posle božićne službe. Među ubijenima bilo je i staraca i dece.

Bonus video

Intervju Isak Šabanović i Valentina Kuzmanović

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar