Oglasila se zvezda Granda koja je optužena za govor mržnje

Showbiz 01. jul. 202117:55
Podeli:
Sadik Hasanovic
Sadik Hasanović Foto:Screenshot/Youtube/Grand Magazin Tv Grand/Instagram/sadikhasanovic.official

Sadik Hasanović, ovogodišnjI finalista "Zvezda Granda" iz tima Marije Šerifović, član je muzičke grupe "Sateliti" koja je pesmom slavila pokolj Srba u Kravici.

Pročitajte još:

Nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem finalista popularnog takmičenja, Sadik,  peva nacionalističke pesme i nakon što ga je narod osudio zbog toga, oglasio se i on tim povodom na svom Instagram profilu.

Sadik je istakao da proživljava najgore dane u svom životu, a njegovu izjavu prenosimo u celosti:

„Umesto najlepših dana zbog finala Zvezda Granda, i uspeha koji sam doživeo u takmičenju, ja preživljam najgore dane u svom životu. Imam 20 godina, nisam sposoban da mrzim, ja sam Bosanac i ponosim se time, ali biti Bosanac znači poštovati druge ljude, nacije i vere. Ja sam izrastao u takvog čoveka. Sa takvim sam se ljudima i družio, volim sve moje drugare iz „Zvezda Granda“, moju mentorku Mariju i ostale ljude.

Kada sam zapevao spornu pesmu, imao sam samo 12, 13 godina, nisam razmišljao da ona nosi poruku mržnje prema ikome. Bio sam klinac.

Volim svoju zemlju, ali volim i Srbiju. U Beogradu sam proveo najlepše trenutke, moj cilj je da ljude činim srećnim, nikako suprotno, i zato se izvinjavam svima, ako sam nekoga povredio ili učinio da se oseća loše.

„Želim poručiti svima da želim biti neko ko širi ljubav i stvara mir, a ne suprotno. Ja sam miroljubiva i dobra osoba. Ponavljam, želim mir i ljubav svima“.

Foto:Screenshot/Instagram/sadikhasanovic.official

Inače, ovim povodom oglasila se i „Grand“ produkcija koja se ogradila od postupka Sadika Hasanovića.

Osim toga, osvanula je i fotografija na kojoj su Sadik, njegov otac i Naser Orić, glavnokomandujući snaga Armije BiH u Srebrenici optužen za ratne zločine pred Međunarodnim sudom u Hagu, a kasnije i oslobođen.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.