Sadik Hasanovic Zvezde granda finale
Sadik Hasanović Foto:Screenshot/TV Prva

Finalista 14. sezone takmičenja "Zvezde Granda", Sadik Hasanović iz Srebrenika, izazvao je burne reakcije i osude u javnosti zbog svoje prošlosti.

Naime, na društvenim mrežama je postao viralan snimak na kome Hasanović svira u bendu „Sateliti“ na jednoj privantoj proslavi, a na kome se čuje kako izvode pesmu „Ko na Božić u Kravicu dođe“, u kojoj se govori o klanju Srba po Bratuncu. U pomenutom bendu bio je i otac Sadika Hasanovića.

Osim toga, osvanula je i fotografija na kojoj su Sadik, njegov otac i Naser Orić, glavnokomandujući snaga Armije BiH u Srebrenici optužen za ratne zločine pred Međunarodnim sudom u Hagu, a kasnije i oslobođen.

PROČITAJTE JOŠ

Ovim povodom oglasila se Press služba „Grand“ produkcije, a njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

„Muzički talent šou ‘Zvezde Granda’ punih 17 godina, koliko traje, insistira na tome da muzika ne poznaje granice, te nas ne deli po naciji, veri ili boji kože. Shodno tome, kada biramo kandidate za naše takmičenje isključivo se vodimo pevačkim talentom i ostalim kategorijama koje čine jednu buduću zvezdu. Ono na šta kao produkcija nikako ne možemo da utičemo jesu biografije naših takmičara ili njihovih roditelja, niti o tome možemo imati saznanja, osim onih osnovnih i neopohodnih za samo takmičenje“, piše u saopštenju, u kome je potom naglašeno da se „Grand“ produkcija ograđuje od stavova pomenutog takmičara, posebno što su se sporni događaji odigrali u vreme kada Hasanović nije bio deo produkcije.

Sadik Hasanovic Zvezde granda finale
Sadik Hasanović Foto:Screenshot/TV Prva

„Napominjemo da je kroz ‘Zvezde Granda’ do sada prošlo na hiljade kandidata, koji su bili ponos naše produkcije bez obzira na nacionalnu pripadnost. Međutim, svaki vid bilo kakvog pozivanja na nacionalnu i versku mrznju ili na nasilje nismo i nećemo tolerisati, ma o kome da se radi. Upravo zbog toga, kao i gledalaca svih nacionalnih pripadnosti smatramo da se kao produkcija moramo jasno ograditi od stavova i postupaka Sadika Hasanovica načinjenim u vreme kada je bio maloletan i kada ni na koji način nije bio član naše muzičke porodice“, stoji u saopštenju koje je dostavljeno našoj redakciji.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (4)