Zvezda filma „Crni panter“ preminula u 43. godini

Showbiz 29. avg. 202009:00 > 09:02
Podeli:
Foto: Epa

Čedvik Bozeman, glumac najpoznatiji po ulozi u Marvelovom Crnom panteru, preminuo je od raka debelog creva sa samo 43 godine.

On je posle četiri godine izgubio bitku s bolešću. Bozeman, koji je rodom iz Južne Karoline, umro je u svom domu, a uz njega su bili supruga i porodica, stoji u objavi na društvenim mrežama. Nije navedeno gde je glumac umro.

Bozeman, koji je živeo u Los Anđelesu, u karijeri je igrao više istorijskih ličnosti poznatih po rušenju rasnih barijera u SAD-u, uključujući soul pevača Džejmsa Brauna u filmu „Get on Up“, sudiju Vrhovnog suda SAD-a u filmu „Marshall“ i prvog afroameričkog profesionalnog igrača bejzbola Džekija Robinsona u filmu „42“.

Ipak, najpoznatiji je po ulozi T’Cjalie, kralja izmišljenog afričkog kraljevstva Wakanda, koji je ujedno i borac protiv kriminala poznat kao Crni panter.
„Crni panter iz 2018“ prvi je film o superheroju u kom su glumci uglavnom bili Afroamerikanci.

Pročitajte još:

„Crni panter“ je bio među filmovima s najvećom zaradom te godine, a bio je nominovan za šest Oskara, uključujući za najbolji film. Dobio ih je tri – za najbolju filmsku muziku, najbolji, produkcijski dizajn i najbolju kostimografiju.

Glavni lik Crnog pantera stvoren je dve godine ranije, kada ga je takođe igrao Bozeman u Marvelovom filmu „Captain America: građanski rat“.

Komentari

Vaš komentar