Srđan Žika Todorović, Srdjan Žika Todorović, Bal na vodi, film, restaurirana verzija filma
Srđan Žika Todorović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Proslavljeni glumac Srđan Žika Todorović decenijama letuje u ribarskom selu Bigova na crnogorskom primorju, gde je nasledio deo kuće svog pokojnog oca, doajena srpskog glumišta, Bore Todorovića.

Međutim, Žika je prošle godine prvi put preskočio letovanje u svojoj oazi mira jer nije mogao da putuje zbog situacije s koronavirusom i obaveza koje je imao u Beogradu.

Srđan Žika Todorović, Srdjan Žika Todorović, Bal na vodi, film, restaurirana verzija filma
Srđan Žika Todorović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kako saznaje Nova, glumac će ovu letnju sezonu provesti na obali Jadranskog mora i nadoknaditi sve ono što je propustio. Čim završi poslovne obaveze, pakuje kofere i sa suprugom Anom odlazi u očevu kuću.

Žikin dan na odmoru je jednostavan. Rano se budi, odlazi do prodavnice po namirnice, a onda sedne u restoran i dan započne šoljicom kafe i čašicom rakije. Budući da ga tamo doživljavaju kao domaćina i svi ga vole, nikada ne sedi sam za stolom, te uvek ima društvo za ćaskanje. Spas od vrućine pronalazi u kući na obali, a kada zađe sunce, ima običaj da izađe na mol i baci se u more.

Todorović je početkom godine u ekskluzivnoj ispovesti za portal Nova.rs ispričao kakve ga uspomene vezuju za porodičnu kuću u Bigovu.

PROČITAJTE JOŠ

„To je naša porodična kuća. Imam maćehu Karolinu i sestre. Imam svoj sprat. Za 16 godina ovo je prvo leto da nisam otišao zbog korone. To je oaza u kojoj sam opušten, u kojoj u gaćama mogu da odem do kafane. Niko me ne gleda i ne smara. Zamisli da u Budvi izađem i sednem, ne bih mogao da živim“, rekao je svojevremeno Žika i dodao koliko mu je teško da odlazi tamo nakon gubitka oca i sina:

„Jako je teško. Svaki deo kuće, svaka cigla, svaki zidić… Kad odem na plažu, setim se kako smo se svi kupali zajedno. Teško je odgovoriti. Bigovo je ostalo moje mesto. Mogao bih da živim tamo čitave godine“, ispričao je Žika.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare